'Heerenveen moet profiteren van slechte periode Twente'

Terwijl SC Heerenveen na het vertrek van Riemer van der Velde in een bestuurlijke crisis verkeert, moet Marco van Basten zijn elftal weer op de rails krijgen. Zaterdag komt het in een sportieve crisis verkerende FC Twente op bezoek. Van Basten ziet mogelijkheden.

'Heerenveen moet profiteren van slechte periode Twente'

'Twente presteert net als wij grillig. Als wij een goede en Twente een mindere dag heeft, kan dat zomaar een grote uitslag opleveren', zei de trainer van de Friezen vrijdagmiddag tijdens de persconferentie.

In de vijf wedstrijden na de winterstop pakten de Friezen pas vijf punten, met de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk (1-0 winst) als voorlopig hoogtepunt. Twente deed het met vier remises en een nederlaag niet veel beter.

Volgens van Basten ligt de druk daarom bij de Tukkers. 'Twente is de grotere club, titelkandidaat en krijgt daardoor veel meer media-aandacht. Wij kunnen hier in betrekkelijke rust ons werk doen. Twente beschikt over een prima elftal en veel goede spelers, maar zit in een moeilijke periode. Daar moeten wij van zien te profiteren.'

In tegenstelling tot Twente speelt Heerenveen volgens Van Basten wel goed voetbal. 'Wij spelen goed, maar vergeten ons zelf steeds te belonen. Dat moment gaat vroeg of laat komen, daar ga ik vanuit. Elke wedstrijd en elk puntje is superbelangrijk. Dat is de realiteit en daar mogen we niet voor weglopen.'

Tegen Twente moet Van Basten improviseren in zijn defensie. Joey van den Berg en Ramon Zomer zijn geschorst, waardoor Jeffrey Gouweleeuw en Christian Kum het centrale duo gaan vormen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen