Supporters Heerenveen mengen zich in machtsconflict

SC Heerenveen-fans organiseren voor aanvang van het duel met FC Twente van zaterdag een stille tocht naar het Abe Lenstra Stadion. De actie van de supporters is gericht tegen het conflict tussen Heerenveen-boegbeeld Riemer van der Velde en de club.

Supporters Heerenveen mengen zich in machtsconflict

Ere-voorzitter Van der Velde (foto) stopte vorige week met zijn werkzaamheden als hoofdscout, nadat hij zich volgens de club stelselmatig negatief had uitgelaten over de Friezen. Van der Velde zelf zegt op straat te zijn gezet, terwijl de club volhoudt dat hij zelf de handdoek in de ring heeft gegooid.

De supporters willen met de actie een signaal afgeven. Zij zijn van mening dat het de club schaadt, terwijl de al tegenvallende sportieve prestaties hierdoor ondergesneeuwd raken.

Trainer Marco van Basten gaf eerder al aan geen rol te willen spelen bij het eventuele oplossen van het conflict. 'Ik heb het al druk genoeg met de jongens en het team. Ik kwam Riemer nog wel eens tegen, dan was het contact altijd netjes en goed. Maar ik wil me op het voetbal richten in de komende tijd.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen