Heerenveen buigt zich over aflopende contracten

Reacties

Nu de transfermarkt gesloten is, verschuift bij SC Heerenveen de focus richting de selectie voor het komende seizoen. Vier contracten in de selectie lopen af.

Heerenveen buigt zich over aflopende contracten

Van de spelers met een aflopend contract is Erwin Mulder (foto) de belangrijkste pion. Sinds zijn komst van Feyenoord in 2015 is de doelman uitgegroeid tot steunpilaar en aanvoerder. Met hem wil de club vanzelfsprekend graag verder.

Ook de verbintenis van verdediger Doke Schmidt loopt af. Hetzelfde geldt voor Lucas Bijker en Luciano Slagveer, bij hen heeft Heerenveen een contractuele optie tot verlenging. Wat zijn intenties zijn met verschillende spelers wil technisch manager Gerry Hamstra nog niet kwijt. 'Dat ga ik eerst met die jongens zelf bespreken, dat lijkt me wel zo netjes.'

Vlak na het sluiten van de Nederlandse markt liet Heerenveen nog een speler gaan. Simon Thern wordt tot eind 2017 verhuurd aan AIK uit Zweden. Hamstra benadrukt dat dit zeker geen opmaat hoeft te zijn naar een definitief vertrek van de 24-jarige international. 

'Simon is zwaar geblesseerd geweest en heeft ook na zijn herstel heel weinig gespeeld, terwijl hij heel hard wedstrijden nodig heeft. Dit is dus het beste voor hem. Maar wij vinden Simon een heel goede speler, hij is niet voor niets international. Er zit ook geen koopoptie in het huurcontract. We hopen dat hij bij AIK veel gaat spelen, fit wordt en beter terugkomt.' Het contract van Thern loopt een half jaar na het verstrijken van de verhuurperiode af, maar Heerenveen bezit een optie om deze verbintenis vervolgens te verlengen.

Hamstra is blij hoe Heerenveen uit de transferperiode gekomen is. Behalve Thern vertrokken Mitchell Te Vrede (Boluspor) en Caner Cavlan (Sanliurfaspor), maar de kern van trainer Jurgen Streppel bleef intact. Bovendien kwam er versterking van Martin Ødegaard, Wout Faes (huur) en Ivan Rako. 'De boel is bij elkaar gebleven. Er is voor meerdere spelers belangstelling getoond. Soms direct, soms indirect. Maar het is altijd onze intentie geweest om onze beste spelers te behouden en zijn blij dat dit gelukt is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.