Heerenveen laat Thern terugkeren naar Zweden

Reacties

Simon Thern maakt het seizoen af bij AIK. De Zweedse club uit Solna huurt de 24-jarige middenvelder tot het eind van dit jaar van SC Heerenveen.

Heerenveen laat Thern terugkeren naar Zweden

De transfer kon plaatsvinden doordat in Zweden de transfermarkt nog geopend is. Thern sluit op tijd aan bij AIK voor het begin van het Zweedse voetbalseizoen, dat over twee weken van start gaat, en blijft tot eind 2017. AIK, dat een deel van zijn salaris overneemt, ziet het daarna als een serieuze optie om de speler definitief in te lijven. Van een speciale koopoptie in het huurcontract is echter geen sprake.

Thern kwam dit seizoen niet in de plannen van trainer Jurgen Streppel voor. De voormalig jeugdinternational kwam slechts vier keer als invaller in actie. In januari toonde NEC nog belangstelling voor hem.

Thern kwam in 2015 over van Malmö FF en heeft in Friesland nog een contract tot medio 2018. Bij AIK gaat hij weer samenwerken met Rikard Norling, de trainer die hem ook bij Malmö onder zijn hoede had. Afgelopen seizoen stond Thern lang buitenspel door een zware enkelblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.