Heerenveen bereikt akkoord met Hoffenheim over Uth

Reacties

Nadat Mark Uth zelf er eerder al was uitgekomen met 1899 Hoffenheim, heeft ook SC Heerenveen nu een principe-akkoord met de Duitse club over de transfer van de 23-jarige spits. Dat laat de Friese Eredivisie-club weten op de eigen website.

Heerenveen bereikt akkoord met Hoffenheim over Uth

Technisch directeur Hans Vonk sprak twee weken terug tegenover Voetbal International al de verwachting uit dat het spoedig tot een deal met Hoffenheim zou komen. Nu beide clubs eruit zijn, staat alleen de medische keuring een transfer van Uth nog in de weg. Zelf liet de Duitser na de verloren finale van de play-offs al weten dat hij tot een persoonlijk akkoord was gekomen met de Zuid-Duitsers.

Uth voegt zich in een rijtje met succesvolle Heerenveen-spitsen die een transfer maken na een jaar vol doelpunten. Onder anderen Ruud van Nistelrooy, Afonso Alves, Klaas-Jan Huntelaar en Bas Dost gingen hem voor. De Duitse spits vertrekt bij Heerenveen met twintig officiële treffers achter zijn naam. Daarmee treedt hij uit de schaduw van de vorig jaar aan Real Sociedad verkochte Alfred Finnbogason, die een doorbraak van de goalgetter twee seizoenen lang in de weg stond.

De deal met Hoffenheim betekent dat Uth een herkansing krijgt in zijn vaderland. Drie jaar geleden mocht de voormalige jeugdinternational na acht jaar vertrekken bij 1. FC Köln, zonder ook maar één wedstrijd in de hoofdmacht te hebben gespeeld. In zijn eerste seizoen bij Heerenveen kwam de geboren Keulenaar tot vijf officiële optredens. Na een succesvol jaar als huurling bij Heracles Almelo (tien goals in dertig duels) loste Uth zijn belofte dit seizoen definitief in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.