Hoffenheim hengelt ook Zwitsers international binnen

Reacties

Fabian Schär verruilt FC Basel voor 1899 Hoffenheim. De 23-jarige centrale verdediger tekent voor vier jaar bij de nummer acht van de Duitse Bundesliga.

Hoffenheim hengelt ook Zwitsers international binnen

Schär, die op de foto een tackle inzet op Chelsea-aanvaller Eden Hazard, is verheugd met zijn transfer naar Duitsland. 'Hoffenheim beschikt over een jong, ambitieus team en de infrastructuur is perfect hier', aldus de gepresenteerde speler op de website van zijn nieuwe werkgever. Volgens Alexander Rosen, technisch directeur van Hoffenheim, beschikt de aanwinst over voldoende doorgroeimogelijkheden: 'Hij is iemand met veel potentie en beschikt op jonge leeftijd al over veel internationale ervaring.' De clubs lieten zich niet uit over de transfersom.

De twaalfvoudig Zwitsers international kwam het voorbije WK tweemaal in actie voor zijn land. In totaal speelde Schär 113 officiële wedstrijden voor Basel. De Zwitserse titelhouder nam hem in de zomer van 2012 over van  FC Wil.

Hoffenheim is erg actief op de transfermarkt, want woensdag presenteerden de Duitsers al Jonathan Schmid als nieuwe aanwinst. De aanvaller komt over van het gedegradeerde SC Freiburg. Schmid krijgt in de aanval mogelijk versterking van Mark Uth. De Duitse middenmoter is persoonlijk al rond met de spits van SC Heerenveen. Het is nog wachten op een akkoord tussen de clubs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.