Heerenveen wacht op groen licht transfers Uth en Nordfeldt

Reacties

SC Heerenveen-technisch directeur Hans Vonk verwacht dat deze week de transfers van Mark Uth (23) en Kristoffer Nordfeldt (25) hun beslag zullen krijgen.

Heerenveen wacht op groen licht transfers Uth en Nordfeldt

Vonk laat aan Voetbal International weten dat de Friezen al een tijdje rond zijn met Swansea City over de afkoopsom voor Nordfeldt, maar dat de Zweedse doelman nog altijd geen akkoord met de club uit de Premier League heeft. 'Daar is het wachten nu op,' zegt Vonk. 'Maar het kan natuurlijk snel gaan.

'Met Uth is het precies andersom', vervolgt Vonk. 'Mark heeft zelf bekendgemaakt dat hij al rond is met Hoffenheim, maar wij hebben nog geen akkoord met de Duitsers. Dat traject loopt nog, het gaat de goede kant op. Ik denk ook dat die transfers goed zijn voor iedereen. Zij willen graag weg en hebben nog een contract voor één seizoen, dus als ze nu worden verkocht, dan is dat ook goed voor de club.'

Vonk heeft al een eventuele opvolger voor de spits in zijn hoofd. 'We hebben een aantal mensen op het oog, maar handelen pas als de deal met Uth is afgerond. Dan weten we ook beter wat we te besteden hebben. Er komt vast weer een goede spits naar Heerenveen. Uth heeft het ook goed gedaan.'

De Duitse spits vertrekt bij Heerenveen met twintig officiële treffers achter zijn naam. Daarmee treedt hij uit de schaduw van Alfred Finnbogason, die een doorbraak van de goalgetter twee seizoenen lang in de weg stond. De naar Real Sociedad vertrokken Finnbogason (59 goals in 70 duels) was op zijn beurt de opvolger van Bas Dost, die in 2012 als Eredivisie-topscorer een transfer maakte naar VfL Wolfsburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.