Duitse belangstelling voor Uth neemt verder toe

Reacties

Hans Vonk heeft bevestigd dat de interesse voor SC Heerenveen-spits Mark Uth (23) opnieuw is toegenomen. De technisch directeur heeft evenwel aangegeven dat er bij de Friezen nog geen concreet bod is neergelegd voor de clubtopscorer, die tot medio 2016 vastligt doordat de club recent de optie in zijn contract lichtte.

Duitse belangstelling voor Uth neemt verder toe

'Er is inderdaad heel veel aandacht via verschillende kanalen', laat Vonk woensdag aan Voetbal International weten. Werder Bremen is de laatste club die zich in het rijtje belangstellende clubs heeft gemeld.

Onlangs werd ook al bekend dat zijn oude club 1. FC Köln, Bayer Leverkusen en Hamburger SV de spits op de voet volgen. 'Ik noem dat altijd het tussencircuit, handelaren die namens een club zeggen te handelen', zei Vonk toen hij geconfronteerd werd met de interesse van die Bundesliga-clubs. 'Maar de geluiden dat clubs hem willen overnemen worden wel steeds sterker. Het kan ook heel goed dat Mark nog bij SC Heerenveen blijft, we hebben de optie in zijn contract niet voor niets gelicht.'

Heerenveen haalde de 23-jarige aanvaller in 2012 weg bij 1. FC Köln, waar hij zijn grote belofte nooit inloste. Met drie jaar vertraging krijgt de afmaker die kans wellicht alsnog. 'Ik ben blij met de interesse', aldus Uth een week geleden. 'In de Bundesliga spelen is een droom van me. Ik ben bezig aan een goed seizoen en de belangstelling is misschien de beloning daarvoor', vervolgde de ex-speler van Heracles Almelo.

De stap van de subtop van de Eredivisie naar een van de sterkste competities ter wereld is groot. Dat de stap té groot is, daar is Uth niet bang voor. 'Natuurlijk is het heel moeilijk in te schatten of ik de Bundesliga aankan, maar ik ben in Nederland een betere speler geworden', stelde Uth, die met Heerenveen zal gaan proberen in de play-offs een ticket voor de voorronde van de Europa League af te dwingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.