Uth: 'In de Bundesliga spelen is een droom'

Reacties

Nu het seizoen zijn einde nadert, komt de belangstelling voor SC Heerenveen-spits Mark Uth op gang. De Duitser is gevleid door de interesse uit zijn vaderland.

Uth: 'In de Bundesliga spelen is een droom'

Heerenveen haalde de 23-jarige aanvaller in 2012 weg bij 1. FC Köln, waar hij zijn grote belofte nooit inloste. Met drie jaar vertraging krijgt de afmaker die kans wellicht alsnog, want de club uit zijn geboortestad volgt hem op de voet. Ook Bayer Leverkusen en Hamburger SV zitten op het vinkentouw voor de frontman die deze jaargang al veertien keer scoorde.

'Ik ben blij met de interesse', aldus Uth. 'In de Bundesliga spelen is een droom van me. Ik ben bezig aan een goed seizoen en de belangstelling is misschien de beloning daarvoor', vervolgt de ex-speler van Heracles Almelo.

De stap van de subtop van de Eredivisie naar een van de sterkste competities ter wereld is groot. Dat de stap té groot is, daar is Uth niet bang voor. 'Natuurlijk is het heel moeilijk in te schatten of ik de Bundesliga aankan, maar ik ben in Nederland een betere speler geworden', stelt hij.

De komende weken zijn voor Uth en Heerenveen cruciaal. De Friese club hoopt zich via de play-offs te plaatsen voor de Europa League. Uth hoopt op te vallen bij bezoekende scouts. 'Ik denk dat we goede kansen maken in de play-offs', blikt Uth vooruit. 'We moeten waarschijnlijk in de eerste ronde tegen AZ of Vitesse. Die ploegen hebben we laatst ruim verslagen (5-2 en 4-1, red.). Als we doorgaan op de manier waarop we bezig zijn, heb ik er veel vertrouwen in.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.