Hecking zet CSKA onder druk: 'Zij moeten winnen'

Reacties

VfL Wolfsburg-trainer Dieter Hecking legt alle druk voor het Champions League-duel met CSKA Moskou (18.00 uur) bij de Russen. Beide ploegen maken nu nog alle kans om de volgende ronde te halen. Maar als de Duitsers winnen, zijn de Moskovieten kansloos.

Hecking zet CSKA onder druk: 'Zij moeten winnen'

Aan de vooravond van de wedstrijd in de Russische hoofdstad bezit Wolfsburg met zes punten de derde plaats in Groep B van het miljoenenbal, de poule waarin PSV met evenveel punten tweede staat. Manchester United is koploper met een puntje meer, CSKA draagt met vier punten de rode lantaarn. 'Zij moeten dus winnen om nog kans te maken', blikte Hecking vooruit tijdens de persconferentie in aanloop naar het treffen.

De Duitser denkt dat er door de stand van zaken in de poule kansen liggen voor zijn ploeg tegen de hekkensluiter, maar is ook op zijn hoede. 'Hun situatie kan ons zeker helpen', gaf hij aan. 'Maar zij zullen moeten aanvallen om iets te forceren en daar hebben ze uitstekende spelers voor. Ze staan niet voor niets bovenaan in de Russische competitie.'

Het vorige Champions League-duel van Die Wölfe, op bezoek bij PSV in Eindhoven, ging met 2-0 verloren. Hecking weet echter waar het toen fout ging en op welke manier zijn ploeg de Russen kan verslaan. 'Met name via de counter moeten we kansen zien te creëren. Als dat lukt, zullen we zeker een goal maken', besloot hij zijn verhaal.

Waarschuwing
CSKA heeft zich echter tot in de puntjes voorbereid voor het treffen met de Duitse bekerwinnaar van vorig seizoen en gaat, ondanks de laatste plaats in Groep B, het onderonsje met vertrouwen tegemoet. 'Ik ken Wolfsburg door en door', waarschuwde trainer Leonid Slutsky Bas Dost en consorten tijdens zijn persconferentie.

Overigens was dat niet de enige verwittiging die de oefenmeester in petto had voor zijn opponent. Want waar het er aanvankelijk naar uitzag dat CSKA-topschutter Seydou Doumbia geblesseerd zou moeten afhaken, lijkt de Ivoriaanse spits tijdig hersteld. 'Hij heeft met de groep getraind en we doen er alles aan hem op volle sterkte te krijgen', aldus Slutsky.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.