Hattrick Ronaldo bij zesklapper Real tegen Espanyol

Real Madrid heeft de nare bijsmaak van de misstap tegen Real Betis (1-1) van vorige week weggespoeld tegen Espanyol: 6-0. De ploeg van de nog altijd ongeslagen Zinedine Zidane (drie zeges, één gelijkspel) besliste de wedstrijd al voor rust.

Zidane bleef ijzig kalm na het puntenverlies tegen Betis en Real Madrid, dat speelde zonder de geblesseerde Gareth Bale, oogde tegen Espanyol ook geen moment aangeslagen. Al in de zevende minuut tekende Karim Benzema met het hoofd voor de openingstreffer in Madrid, voordat de Cristiano Ronaldo-show begon.

Vier minuten na de goal van Benzema was het min of meer al beslist. Ronaldo werd naar de grond gehaald door Enzo Roco en benutte de toegekende strafschop feilloos. Nog eens vier minuten later zette James Rodríguez met een van richting veranderd afstandsschot de 3-0 op het scorebord.

Cristiano Ronaldo maakte zijn eerste doelpunt tegen Espanyol vanaf elf meter. Na zijn hattrick staat hij op negentien doelpunten in de Primera División.

Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Ronaldo, die op slag van rust zijn tweede maakte. De Portugees anticipeerde goed op een van richting veranderde opening van James, passeerde drie tegenstanders alsof ze er niet stonden om vervolgens met links fraai binnen te schieten vanaf een meter of zestien.

In de slotfase van de tweede helft kopte Ronaldo ook nog zijn derde binnen. Daarmee kwam het seizoenstotaal van CR7 op negentien, waarmee hij naast Luis Suárez komt aan kop van de Spaanse topscorerslijst. Óscar Duarte (ex-Club Brugge) luisterde zijn debuut namens Espanyol nog op met een eigen doelpunt, waarmee hij de eindstand in de 87ste minuut op 6-0 bepaalde.

Real Madrid blijft na de overwinning derde in de Primera División, met één punt minder dan nummer twee en stadsgenoot Atlético Madrid. De achterstand op koploper Barcelona, dat nog een wedstrijd tegoed heeft, bedraagt vier punten. Espanyol moet het doen met de vijftiende plaats.