Real Madrid in bezit van 'anti-Barça-clausule' voor Özil

Reacties

Real Madrid heeft bij de verkoop van Mesut Özil aan Arsenal in 2013 een opmerkelijke clausule bedongen. Dat blijkt uit een via Football Leaks gelekt contract.

Real Madrid in bezit van 'anti-Barça-clausule' voor Özil

Als Arsenal in de toekomst plannen heeft om Özil (27) aan een Spaanse club te verkopen, dan is het verplicht om Real Madrid daarvan op de hoogte te brengen. De Koninklijke heeft dan 48 uur om te beslissen of het het bod van die Spaanse club wil evenaren.

Aangezien behalve Real Madrid alleen Barcelona genoeg financiële slagkracht heeft om een speler van het kaliber Özil te halen, is de clausule er feitelijk een om te kunnen verhinderen dat de Duitse spelmaker in de toekomst naar Catalonië verkast.

Indien Arsenal een Spaans bod van meer dan vijftig miljoen op Özil accepteert en Real Madrid besluit om niet mee te bieden, dan incasseert De Koninlijke in elk geval 33 procent van de winst die The Gunners maken. De Engelse topclub kocht de ex-speler van Schalke 04 en Werder Bremen in 2013 voor 44 miljoen. Door bonussen kan dat bedrag stijgen tot vijftig miljoen.

Met zestien assists en drie doelpunten in 21 competitieduels is Özil dit seizoen de grote man bij Arsenal. Hij speelde tussen 2010 en 2013 voor Real Madrid, dat onlangs al door Football Leaks in verlegenheid werd gebracht door een gelekt document over de transfer van Gareth Bale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.