Hardleerse Sergio Ramos ontvangt zestiende rode kaart

Sergio Ramos behoort al jaren tot de beste verdedigers ter wereld, maar pakt ook gemakkelijk kaarten. Tegen Rayo Vallecano kreeg hij zijn zestiende rode prent op het hoogste niveau.

Hardleerse Sergio Ramos ontvangt zestiende rode kaart

Ramos had maar achttien minuten nodig om zich op zowel het positieve als het negatieve vlak te onderscheiden. Na twaalf minuten kopte hij knap de 2-0 binnen na een uitstekende vrije trap van Mesut Özil. Daarmee zorgde hij voor zijn vijftigste treffer uit zijn carrière.

In de zeventiende minuut kreeg de Spaans international vervolgens geel na een licht vergrijp, terwijl hij voor een handsbal een minuut later zijn tweede gele prent ontving.

De uitsluiting van Ramos was al de zestiende rode kaart in zijn Real-tijdperk. In 2005 kwam de 26-jarige verdediger over van Sevilla en begon hij met het verzamelen van rode prenten. In de Champions League (twee), het bekertoernooi om de Copa del Rey (twee) en de Primera División (twaalf) werd hij al van het veld gestuurd.

Ook verbrak Ramos een clubrecord; nooit eerder kreeg een speler van Real Madrid zo snel twee gele kaarten. Die twijfelachtige eer was sinds mei 2001 toebedeeld aan Roberto Carlos. De legendarische ex-linksback had toen maar 22 minuten nodig om met twee gele kaarten van het veld af te worden gestuurd.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen