Recidivist Ramos betuigt spijt na z'n vijftiende rode kaart

Sergio Ramos baalt van de vijftiende rode kaart die hij woensdag in dienst van Real Madrid kreeg. De verdediger werd in het met 4-0 gewonnen bekerduel met Celta de Vigo in de slotfase met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd en liet zich vervolgens compleet gaan. Een flinke schorsing wacht.

Recidivist Ramos betuigt spijt na z'n vijftiende rode kaart

De uitsluiting van Ramos was al de vijftiende rode kaart in zijn Real-tijdperk, dat in de zomer van 2005 begon. De Spanjaard verdeelde zijn verzameling kaarten over de Champions League (twee), het bekertoernooi om de Copa del Rey (twee) en de Primera División (elf).

Nadat hij woensdag van het veld werd gestuurd kreeg arbiter Miguel Ángel Ayza Gámez de wind van voren. 'Je bent een schoft. Een schande en je loopt ons al de hele avond te naaien', tekenden Spaanse media op uit de mond van Ramos.

De Spanjaard baalde van zijn uitbarsting en bood via Twitter zijn excuses aan. 'Ik heb spijt van het incident met de arbiter. Op momenten van hoogspanning zeggen we helaas nog wel eens dingen waar we spijt van hebben.' Pleister op de wonde was dat zijn ploeg de kwartfinale wél bereikte, aangezien de 4-0 zege ruim voldoende was om de 1-2 nederlaag uit het heenduel goed te maken. De spijtbetuiging ten spijt, Ramos heeft zich een ware recidivist getoond in het maagdelijk witte shirt van Real. In september 2005 'verdiende' Ramos zijn eerste rode kaart uit zijn carrière. Op bezoek bij Espanyol (1-0 verlies) kreeg de nog maar net van Sevilla overgekomen jongeling twee gele kaarten voorgehouden. Nadien volgden nog veertien rode prenten.

Met zijn vorige rode kaart kreeg Ramos al een twijfelachtig record achter zijn naam. Het vroegtijdig douchen in het competitieduel met Villarreal van 21 maart 2012 (1-1) was immers zijn elfde rode kaart voor Real in competitieverband. Daarmee werd hij bij De Koninklijke alleen houder van het record, dat hij eerst nog moest delen met Fernando Hierro. De sierlijke verdediger van weleer vergaarde tien rode kaarten.

OpzettelijkIn de Champions League heeft Sergio Ramos met tweede rode kaarten tegen respectievelijk Olympiakos Piraeus en Ajax inmiddels ook een reputatie opgebouwd. Vooral die laatste kaart zorgde op 23 november 2010 voor ophef, omdat Ramos zijn tweede gele kaart in het 4-0 gewonnen duel in de Arena kreeg nadat hij opzichtig tijd leek te rekken bij het nemen van een doeltrap. Die 'opzettelijke' rode kaart, waardoor hij met een schone lei aan de volgende ronde zou beginnen, kwam hem vervolgens op een boete te staan.

Een mogelijk langere schorsing, in Spanje kan een dergelijke tirade als die van gisteren tot een stevige sanctie leiden, zou Real allesbehalve goed uitkomen. Door het blessureleed in de achterhoede, waar onder anderen de Portugees Pepe ontbreekt, zit trainer José Mourinho al dun in zijn verdedigers. (Tim Tempelaars)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's