Harde charge doelman en prachtige goal Raphinha helpen Barça aan zege

Barcelona heeft zaterdagavond met minimaal verschil gewonnen van Las Palmas. Raphinha werd met een fraaie kopbal de matchwinner.

Barcelona
1 - 0
Las Palmas
Las Palmas

Barcelona leek na twintig minuten op voorsprong te komen na een knappe goal van Raphinha. Na lang overleg bleek de Braziliaan in aanloop naar zijn treffer echter buitenspel te staan. Vijf minuten later moest Las Palmas door met tien man. Doelman Álvaro Valles torpedeerde Raphinha buiten het strafschopgebied en kon met rood inrukken.

Aan het begin van de tweede helft was het alsnog raak voor Raphinha. De 27-jarige vleugelaanvaller werd fantastisch bediend door invaller João Félix en kopte de 1-0 over tweede doelman Aarón Escandell heen.

De man van de assist had de wedstrijd een kwartier voor tijd in het slot moeten gooien. Félix stond aan het einde van een prachtige aanval, maar werkte een voorzet van Jules Koundé vanaf vijf meter tegen de lat. Via de paal en Escandell rolde de bal uit de doelmond.

De misser werd Barcelona niet fataal, want in de slotfase wist de ploeg van Xavi de voorsprong over de streep te trekken. De voorsprong van Real Madrid is ondanks de zege nog altijd vijf punten. De koploper speelt zondag een thuiswedstrijd tegen Athletic Bilbao.