Hamstringblessure Benzema ernstiger dan verwacht

Reacties

Karim Benzema heeft het trainingskamp van de Franse nationale ploeg verlaten. De spits van Real Madrid hield een hamstringblessure over aan het oefenduel van donderdag met Armenië (4-0 zege) en keert daarom terug naar zijn club, zo meldt de Franse voetbalbond.

Hamstringblessure Benzema ernstiger dan verwacht

Aanvankelijk leek de kwetsuur van de aanvaller mee te vallen. Maar vrijdag bleek uit een MRI-scan dat de schade aan zijn linker hamstring dermate groot was, dat het niet verstandig is om hem zondag in actie te laten komen in het oefenduel met Denemarken.

Donderdagavond was Benzema twee keer trefzeker namens Les Bleus in de met 4-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Armenië. Een speciaal moment voor de spits, want hij had al een jaar niet meer gescoord in het shirt van Frankrijk. Tien minuten voor tijd moest hij zich echter laten wisselen vanwege fysieke problemen.

Spaanse media verwachten dat Benzema zo'n drie weken toe moet kijken. Naast de wedstrijd van Frankrijk tegen Denemarkten zou hij dan ook de competitieduels van Real Madrid met Levante en Celta de Vigo missen en het Champions League-treffen met Paris Saint-Germain. Onderzoek door de medische staf van Real Madrid moet definitief uitsluitsel geven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.