Hamrén twijfelt over inzetbaarheid 'joker' Ibrahimovic

Bondscoach Erik Hamrén zit nog in dubio over de inzetbaarheid van zijn aanvoerder Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse spits kon zaterdag in het EK-kwalificatieduel met Rusland (1-0 nederlaag) de negentig minuten niet volmaken wegens een buikblessure, maar trainde maandag wel mee in aanloop naar het treffen met Oostenrijk.

Ibrahimovic liep de kwetsuur op in de wedstrijd tegen de Russen en bleef daardoor na 45 minuten achter in de kleedkamer. De 33-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain werd vervangen door ex-PSV'er Ola Toivonen.

In aanloop naar het duel met Oostenrijk van dinsdagavond trainde Ibrahimovic, in 106 interlands 56 keer trefzeker, mee met de groep. 'Maar in een joker-rol', zei Hamrén in Zweedse media over de intensiteit van de training voor zijn sterspeler, die de start van het seizoen in Frankrijk al aan zich voorbij moest laten gaan wegens een knieblessure. 'Hij lijkt fit, maar we zullen dinsdag pas beslissen of hij speelt of op de bank plaats zal nemen.'

Zweden staat na zeven wedstrijden in de EK-kwalificatiecyclus op de tweede plaats, met zeven punten achterstand op koploper Oostenrijk. Rusland volgt in Groep G op de derde plaats met elf punten, één minder dan de Scandinaviërs.