Onzekerheid bij Zweden over uitgevallen Ibrahimovic

Zweden verloor zaterdag niet alleen van Rusland (1-0) maar verloor ook Zlatan Ibrahimovic. De aanvoerder kon na afloop ook geen duidelijkheid verschaffen.

Ibrahimovic bleef in de rust van de wedstrijd tegen Rusland achter in de kleedkamer. 'Hij wilde doorgaan', vertelde bondscoach Erik Hamrén. 'Maar het werd steeds erger. Toen heb ik gezegd dat we dat niet moesten doen.'

Hamrén kon niets zeggen over de inzetbaarheid van Ibrahimovic tegen Oostenrijk, dat dinsdag de tegenstander is van Zweden. Ook de aanvaller van Paris Saint-Germain tast nog in het duister. 'Het heeft niet veel nut nu iets te zeggen. We zullen morgen kijken hoe het ervoor staat.'

Ibrahimovic nam wel de zorgen over de ernst van de buikblessure weg. 'Met rust moet het weggaan. Het voelt nu alsof het morgen weer beter gaat', aldus de aanvoerder, die werd vervangen door Ola Toivonen.

Hij zette wel zijn vraagtekens bij het spel in de eerste helft. 'We hadden veel agressiever moeten spelen, waren wat laf. We moeten dinsdag tegen Oostenrijk. We hebben eerder thuis van Oostenrijk gewonnen en dat kunnen we opnieuw.'

Dinsdag ontvangt Zweden de koploper. In de strijd om directe plaatsing voor het EK is dat een cruciale wedstrijd. Bij een puntenverlies zullen de Scandinaviërs de tweede plaats naar alle waarschijnlijkheid moeten afstaan aan Rusland, dat dinsdag immers speelt tegen Liechtenstein.