Hake: 'Ik steek mijn mening niet onder stoelen of banken'

Reacties

René Hake wil het 'mooie gevoel' bij FC Twente laten terugkeren. De 43-jarige oefenmeester tekende vrijdagmiddag een contract en is de komende drie seizoenen assistent van hoofdtrainer Alfred Schreuder.

Hake: 'Ik steek mijn mening niet onder stoelen of banken'

'Het is voor mij erg speciaal om terug te keren bij FC Twente. Het speelt natuurlijk ook mee dat ik de cultuur en de manier van werken goed ken, en die past bij mij', zegt Hake op de clubwebsite. 'Ik realiseer me in welke situatie de club zich op dit moment bevindt en wil juist graag een bijdrage leveren om het mooie gevoel, dat in mijn eerste periode bij de club heerste, weer terug te krijgen.'

Over de invulling van zijn rol is hij duidelijk. 'Ik ben al twintig jaar trainer en heb een duidelijke mening over voetbal, die ik nooit onder stoelen of banken steek. Zo heb ik de afgelopen seizoenen bij PEC Zwolle ook gewerkt, mede omdat Art Langeler en daarna Ron Jans mij die ruimte gaven. Dat wordt ook bij FC Twente van mij gevraagd', aldus Hake.

Technisch manager Ted van Leeuwen is erg te spreken over de terugkeer van Hake. 'Het is mooi dat we René voor langere tijd hebben kunnen vastleggen. Hij is iemand die de club goed kent en weet welke mentaliteit er bij FC Twente heerst. In zijn eerdere periode heeft hij in de Academie veel met talenten gewerkt en daarmee ook mooie successen behaald', aldus Van Leeuwen.

De 43-jarige oefenmeester is zoals gezegd geen onbekende bij FC Twente, waar hij eerder tussen 2005 en 2010 het A1 junioren-elftal en het beloftenteam trainde. Van 2010 tot en met 2012 had hij de eerste selectie van FC Emmen onder zijn hoede. FC Twente kwam bij Hake uit, nadat gesprekken met Martin Haar (AZ) op niets uitliepen. De Enschedese club was op zoek naar een ervaren vervanger van Kees van Wonderen, die na de roerige afgelopen jaargang uit eigen beweging de club heeft verlaten.

In navolging van Van Wonderen is ook afscheid genomen van Youri Mulder. De assistent-trainer vertrekt bij Twente.

Jong FC Twente
Hoewel zowel Michel Jansen als Boudewijn Pahlplatz vorig seizoen nog als assistent van Schreuder fungeerde, vormen ze na de zomer de staf van Jong FC Twente. Theo Snelders blijft de rol van keeperstrainer vervullen en tekent een nieuwe verbintenis voor twee jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.