Twente schakelt over naar Hake als assistent Schreuder

Reacties

Als alles volgens plan verloopt staat René Hake volgende week maandag naast Alfred Schreuder op het trainingsveld als FC Twente begint met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Twente schakelt over naar Hake als assistent Schreuder

De 43-jarige trainer is nu nog de assistent van Ron Jans (foto) bij PEC Zwolle. FC Twente verlegde de aandacht naar Hake, nadat gesprekken met Martin Haar (AZ) op niets uitliepen. De Enschedese club is op zoek naar een ervaren vervanger van Kees van Wonderen, die na de roerige afgelopen jaargang uit eigen beweging de club heeft verlaten.

Hake is geen onbekende bij FC Twente, waar hij eerder tussen 2005 en 2010 het A1-elftal en het beloftenteam trainde. Van 2010 tot en met 2012 had hij de eerste selectie van FC Emmen onder zijn hoede.

'Hake is een van de kandidaten met wie wij spreken', beaamt voorzitter Aldo van der Laan tegenover Voetbal International. 'We willen geen afkoopsom voor een assistent-trainer betalen, dus we kunnen niet op één paard wedden. Voor maandag, als de eerste training op het programma staat, willen we de technische staf ingericht hebben.'

Het ligt in de lijn der verwachting dat Boudewijn Pahplatz de andere assistent-trainer wordt van Schreuder. Michel Jansen, die komend seizoen contractueel ook nog tot de technische staf van de eerste selectie behoort, wordt waarschijnlijk trainer van het beloftenteam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.