Twente gaat toch nieuwe assistent aanstellen voor Schreuder

Reacties

FC Twente wil de technische staf op korte termijn uitbreiden met een eerste assistent van Alfred Schreuder. De voorkeur van de Enschedese club gaat uit naar een oudere en ervaren coach, die niet meer de drang heeft om eerste viool te spelen.

Twente gaat toch nieuwe assistent aanstellen voor Schreuder

De nieuweling moet de plaats innemen van Kees van Wonderen die zijn functie neerlegde omdat hij zich niet langer kon verenigen met de gang van zaken binnen FC Twente. Van Wonderen gold als vertrouwenspersoon van Schreuder, die er bij een deel van de aanhang slecht op is komen te staan. Ondanks allerlei supportersacties waarin het vertrek van Schreuder werd geëist, sprak de clubleiding vorige week na een evaluatiegesprek het vertrouwen uit in haar hoofdtrainer.

FC Twente zoekt doelbewust een assistent van buiten de club die met een frisse en onbevooroordeelde insteek aan de slag kan gaan. Het initiatief is opmerkelijk omdat de noodlijdende club vanuit bezuinigingsoverwegingen de technische staf juist wilde afslanken. Voor assistent Youri Mulder en keeperstrainer Theo Snelders is ontslag aangevraagd. Michel Jansen en Boudewijn Pahlplatz behoren contractueel ook volgend seizoen tot de technische staf van de eerste selectie. 'Er is budget beschikbaar voor een nieuwe eerste assistent-trainer', aldus de nieuwe voorzitter Aldo van der Laan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.