HAARnnover 96, Klitsjko roept op tot boycot WK 2018

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

'Ik kan me niet voorstellen dat wij naar een land gaan dat terroristen steunt en wapens levert.  We moeten opkomen voor onze Europese waarden.'

• Voormalig bokser Vitali Klitsjko riep bij een uitreiking van de sportawards van Bild op tot een boycot van het WK 2018, dat in Rusland wordt gehouden. Rusland en Oekraïne liggen al geruime tijd in conflict. Klitsjko, de huidige burgemeester van Kiev, hoopt op de steun van andere Europese landen. Wij zijn benieuwd of hij dat voor elkaar gebokst krijgt.

• Een bijzondere weddenschap tussen Leon Andreasen (links op onderstaande foto) en Manuel Schmiedebach. De twee spelers van Hannover 96 – dat door Bild al tot HAARnnover 96 werd omgedoopt - willen een jaar lang hun haar niet laten knippen. Wie toch naar de kapper gaat, zal boeten. Andreasen: 'De verliezer moet een som geld doneren aan een goed doel.' Dat is weer eens wat anders dan een emmer water over je hoofd.

'Ik verdien een beter afscheid. De club had me eerder kunnen laten weten dat mijn contract niet verlengd zou worden. Ik kwam er nu zelf pas een dag voor de laatste competitiewedstrijd van vorig seizoen achter.'
• Nu Esteban Cambiasso binnenkort bij Leicester City tekent, haalt hij nog even uit naar zijn vorige werkgever. De kale middenvelder speelde tien jaar lang in het blauw-zwart van Internazionale, waar zijn aflopende verbintenis deze zomer niet werd verlengd.

• SC Cambuur-trainer Henk de Jong is dinsdag vijftig jaar oud geworden en dat wilden zijn spelers er eens goed inpeperen bij hem. Het eerste cadeau heeft hij al binnen, al is het te hopen dat hij vanavond geen feestje gepland heeft bij hem thuis. Moeilijk thuiskomen zo.

Andrea Pirlo is momenteel de hoofdrolspeler in een kleine Twitter-hype. Op YouTube circuleert een filmpje waarin verschillende mensen de Italiaanse stilist van Juventus proberen te imponeren. Maar Pirlo is niet onder de indruk. Eigenlijk is Pirlo nooit ergens van onder de indruk, dat is eigenlijk de boodschap van het onderstaande filmpje. Daarom kwam het marketingbureau in samenwerking met Juventus dan ook met de hashtag: #PirloIsNotImpressed. Hiermee worden fans uitgedaagd om hun sterspeler te overdonderen. Een hashtag om in de gaten te houden.

'Ik hou alle opties open en sluit nog geen deuren.'
• Met de Spaans-Marokkaanse Munir El Haddadi lijkt Barcelona al een nieuwe ster voor de toekomst in huis te hebben. De achttienjarige aanvaller speelde al drie interlands voor Spanje Onder-19, maar heeft nog geen definitieve keuze gemaakt, zo zei hij na de wedstrijd Barcelona – Elche (3-0 winst) waarin hij één keer trefzeker was. Marca weet nu echter te melden dat hij zijn keuze al heeft gemaakt: 'Hij zal er niet langer van wakker liggen, zijn voorkeur gaat uit naar Spanje.'

Petr Cech wordt met enige regelmaat uitgedaagd op Twitter en af en toe reageert hij op zijn criticasters of de grappenmakers die hem zwart willen maken. Ook zondag was dat het geval, toen een fan van Manchester United hem spottend vroeg hoe 'zijn vriend' Thibaut Courtois had gedaan onder de lat bij Chelsea.

• De transfer is nog niet eens beklonken, maar de fanshop van Manchester United moet zich nu al verontschuldigen omdat het geen shirts met de naam Di María meer kan bedrukken. De letter R is namelijk op. Wayne Rooney en Robin van Persie zijn de populairste spelers van The Red Devils, terwijl er ook veel shirtjes van zomeraankopen Marcos Rojo en Ander Herrera zijn verkocht.

• Over goede reclame voor de fanshop van United gesproken: de achtjarige James Collins kan zijn rode tricot ter waarde van een kleine honderdtwintig euro wel weggooien. Het jochie kocht het shirt van zijn verjaardagsgeld en liet het bedrukken met de achternaam van Adnan Januzaj. Voorafgaand aan het seizoen kreeg de Belg nog het nummer 44 toebedeeld, maar dat werd een maand later teruggedraaid. Januzaj kreeg nummer elf, het nummer van Ryan Giggs. Leuk voor de middenvelder, minder leuk voor Collins. Die ging bedroefd naar de fanshop van United, maar kreeg nul op het rekest.   

• Manchester City heeft met Manuel Pellegrini een veeleisende manager. Hij benadrukte na de 3-1 overwinning op Liverpool nog maar eens dat hij vier spitsen móét hebben.

HAARnnover 96, Klitsjko roept op tot boycot WK 2018
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.