Haantjesgedrag arbiter, James scoort heerlijk op training

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Haantjesgedrag arbiter, James scoort heerlijk op training

• Deze scheidsrechter in Rusland laat zien wie de baas is op het veld.

• In Nederland strijdt Achilles '29 tegen drie punten in mindering, op amateurniveau gaat het er in België wel heftiger aan toe. Daar werd Deinze, uitkomend in de eerste amateurklasse, in het gelijk gesteld door de Belgisch Arbitragehof voor de Sport. Het gevolg: Deinze krijgt in één klap 39 punten (!) terug. De amateurs kregen de punten in mindering na het herhaaldelijk opstellen van een niet speelgerechtigde voetballer, maar tegen die beslissing procedeerde Deinze met succes. Degradatie is nu geen issue meer voor de club.

'Ze raken ongemotiveerd, het scherpe randje is eraf.'
• De Engelse bondscoach Gareth Southgate vindt het maar niets dat er tegenwoordig tieners zijn die miljoenen per seizoen verdienen bij hun club. 'Het grootste probleem is dat we jongens belonen voordat ze succes hebben. Zo nemen we een stukje motivatie bij ze weg', zei hij tijdens een persconferentie in New York. Southgate stelt dan ook voor om de salarissen flink naar beneden bij te stellen, of te werken met trustfunds.

• Zinedine Zidane heeft het met al die topspelers in Madrid al moeilijk genoeg om zijn basisopstelling voor elke wedstrijd te kiezen en dan gaat James Rodríguez ook nog eens dit soort doelpunten maken op de training.

'Of ik Napoli wil trainen? Jawel, als de mensen dat zouden willen.'
Diego Maradona sluit een terugkeer naar de club die hij twee keer naar de Scudetto loodste niet uit, al is er van concrete belangstelling van de zijde van Napoli nog geen sprake. (Amici)

• Een uitstekende geste in Birmingham. Seizoenkaarthouders van Aston Villa die zondag het thuisduel met Brighton & Hove Albion bezoeken mogen op kosten van de baas een drankje aanschaffen. Op die manier wil eigenaar Tony Xia iets terugdoen voor de loyale supporters. Aston Villa bezet met nog één duel te gaan de twaalfde plaats in het Championship.

• Robert Lewandowski heeft voor de tweede keer in een week wat te vieren. De Poolse spits, die vorige week kampioen werd met Bayern München, is vandaag vader geworden. Maak kennis met Klara Lewandowski.

Proud Daddy of Klara. Wonderful feeling ❤️ @annalewandowskahpba ❤️ #rl9

Een bericht gedeeld door Robert Lewandowski (@_rl9) op

• Lewandowski bewijst dat Instagram de ideale manier is om fans op de hoogte te houden, maar Cristiano Ronaldo is het meest bedreven in het sociale medium. De aanvaller van Real Madrid bereikte vandaag de magische grens van honderd miljoen volgers. Daarmee is Ronaldo de meest gevolgde voetballer op Instagram.

good morning 👀🕶👌👍

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op

'Ik maak van Arsenal-Manchester United liever geen strijd tussen twee managers. Overigens sta ik er altijd voor open om de strijdbijl te begraven.'
• Dat Arsène Wenger en José Mourinho geen vrienden zijn, is het slechtst bewaarde geheim op deze wereld. Wenger lijkt nu echter vrede te willen sluiten met Mourinho. Zondag wordt duidelijk of de Portugees daar ook voor open staat, want dan staan beide managers weer tegenover elkaar (aftrap 17.00 uur).

Cesc Fàbregas mag vandaag dertig kaarsjes uitblazen. Zijn club Chelsea maakt van de gelegenheid gebruik om de Spaanse middenvelder te eren met een filmpje hoogtepunten.

'Ik heb thuis een goede fles wijn open getrokken en de wedstrijd teruggekeken. Om 04.30 uur ben ik naar bed gegaan. Ik slaap toch nooit door die adrenaline.'
• Ajax-trainer Peter Bosz genoot thuis nog even na van de show die zijn ploeg woensdagavond gaf in het Europa League-duel met Olympique Lyon (4-1), zo onthulde de coach donderdag tegen Radio 538.

• In binnen- en buitenland is de bewondering groot voor Ajax. Willem II plaatst de ruime zege op Lyon echter even in het juiste perspectief.

'We zagen iedereen shirtjes ruilen en toen vroeg hij of hij mijn shirt mocht hebben. Die had ik nog niet. Bovendien vind ik Kenny een geweldige speler.'
• Na afloop van een wedstrijd ruil je normaal gesproken altijd je shirtje met een tegenstander, maar Kenny Tete en Jairo Riedewald zagen daar dit keer van af. De verdedigers ruilden hun shirtjes met elkaar, zo vertelt Riedewald aan FOX Sports. Tete en Riedewald hebben dit seizoen geen vaste basisplaats bij Ajax, maar stonden samen aan de aftrap tegen Lyon.

• Tjaronn Chery heeft weer eens van zich laten horen in China. De middenvelder van Guizhou Hengfeng Zhicheng deed waar hij goed in is tegen Shanghai Shenxin: vrije trappen raak schieten. Zijn treffer vlak voor tijd kon een nederlaag echter niet voorkomen: 5-3.

'Hij kende de ervaren spelers van Borussia Mönchengladbach niet eens bij naam'
Dick Advocaat was in het seizoen 2004/05 vijf maanden trainer van Borussia Mönchengladbach, maar een echt goede indruk heeft de Hagenaar niet achtergelaten. Oud-international Marcell Jansen, destijds een talent van de club, zegt tegen Sport 1 dat Advocaat onvoorbereid aan de trainersklus begon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.