Haaland geniet na van rol als plaaggeest voor 'kinderachtig' Zweden

Reacties

Erling Haaland ontpopte zich zondag weer tot een plaaggeest voor Zweden. De Noorse topaanvaller was net als ruim een week geleden in Zweden twee keer trefzeker voor zijn land. Na het Nations League-duel in Oslo werd Haaland weer overladen met complimenten.

Haaland geniet na van rol als plaaggeest voor 'kinderachtig' Zweden
Noorwegen
Noorwegen
3 - 2
Zweden
Zweden

Haaland hielp de Noren op 5 juni al aan een overwinning op bezoek bij Zweden en was zondagavond in Oslo opnieuw goud waard tegen het buurland. De aanstaande topaankoop van Manchester City vond twee keer het net en was verantwoordelijk voor de assist bij het derde Noorse doelpunt van Alexander Sørloth.

'We hebben de Zweden verslagen in mijn laatste wedstrijd van het seizoen, fantastisch. Het was voor mij ook de eerste keer in een uitverkocht Ullevaal-stadion', zei Haaland in gesprek met TV 2. De spits maakte zondag zijn negentiende en twintigste goal voor Noorwegen in 21 interlands. 'Ik heb hier eigenlijk geen woorden voor...'

'Haaland is een geest, een nachtmerrie voor de Zweden', schreef het Zweedse dagblad Expressen over grote ster van Noorwegen. Teamgenoot Martin Ødegaard toonde zich op zijn beurt dolgelukkig met Haaland als ploeggenoot. 'Hij is echt geweldig. We hebben veel geluk dat we hem in de ploeg hebben', zei aanvoerder Ødegaard tegen NRK.

Zweedse ergernis
Bij de Zweden ontstond irritatie over de manier waarop Noors international Leo Skiri Østigård met een lange neus-gebaar de 2-0 van Haaland vierde richting het Zweedse publiek. Østigård kwam daarmee terug op de wijze waarop Haaland werd benaderd door zijn toenmalige directe tegenstander Alexander Milosevic, die zondagavond niet in actie kwam in Oslo.

'Ik vind het verdomd onvolwassen. Waarom zou hij dat moeten doen? Het is gewoon onvolwassen', zei de Zweed Emil Krafth over de juichwijze van de Noor tegen Dagbladet. Østigård reageerde vervolgens op de uitlatingen van Krafth: 'Ik vond het kinderachtig wat zij deden in de heenwedstrijd. Ze noemden Haaland een beetje anders. Het is net zo kinderachtig. Dan is het 1-1.'

Zweeds international Dejan Kulusevski ziet ondanks de nederlagen tegen het Noorwegen van Haaland geen reden tot zorgen in het Zweedse kamp. 'Ik denk dat we een fantastische toekomst hebben en ik denk dat we veel meer talent hebben dan Noorwegen. Het zal na verloop van tijd blijken', verklaarde de vleugelspeler van Tottenham Hotspur.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
5
1
0
14-6
+8
16
2
België
6
3
1
2
11-8
+3
10
3
Polen
6
2
1
3
6-12
-6
7
4
Wales
6
0
1
5
6-11
-5
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.