Haaland onthult opvallende 'Zweedse tactiek': 'Hij zou mijn benen breken'

Reacties

Erling Haaland was zondagavond weer eens de grote man bij de Noorse nationale ploeg. De aanstaande aanwinst van Manchester City scoorde twee keer tegen Zweden en onthulde na afloop hoe tegenstander Alexander Milosevic (rechts op de foto) hem tevergeefs uit zijn concentratie probeerde te halen.

Haaland onthult opvallende 'Zweedse tactiek': 'Hij zou mijn benen breken'
Noorwegen
Noorwegen
3 - 2
Zweden
Zweden

Haaland scoorde in de Nations League-wedstrijd voor rust vanaf de strafschopstip en vond na ruim een uur spelen het net op aangeven van voormalig FC Groningen-spits Alexander Sørloth. Zweden maakte er in de slotfase via Anthony Elanga nog 1-2 van.

Haaland stond de media na afloop met een brede glimlach te woord en ging ook in op zijn ontmoeting met de Zweedse verdediger Milosevic, die volgens de Noor nogal wat uit de kast trok om hem uit zijn spel te halen. 'Hij noemde mij een hoer, maar ik kan met een gerust hart zeggen dat ik dat niet ben', verklaarde Haaland grijnzend tegenover TV2.

Milosevic zou daarna een stapje verder gegaan zijn: 'Daarna zei hij dat hij mijn benen zou breken. Nou, anderhalve minuut later scoorde ik. Dat was prima', aldus matchwinner Haaland, die een kwartier voor tijd naar de kant werd gehaald. Na zijn tweede doelpunt zocht hij nog de confrontatie met Milosevic. Haaland staat inmiddels op achttien goals in negentien interlands.

Milosevic was zich van geen kwaad bewust toen hij na de wedstrijd werd geconfronteerd met de uitlatingen van Haaland. 'Ik heb hem nooit een hoer genoemd', zei Milosevic, verdediger van het Zweedse AIK Solna. 'Ik ga mijn tijd niet verspillen aan dingen die op het veld zouden zijn gezegd. Het boeit mij ook niet. In het veld praat ik nooit Engels. Ik vind het bijzonder om te horen dat ik zoiets tegen Haaland zou hebben gezegd.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.