Guardiola: 'Terugval Dortmund kan Bayern ook gebeuren'

Reacties

Koploper Bayern München staat halverwege de competitie elf punten los, maar volgens trainer Pep Guardiola is de strijd allerminst beslist. Ook niet nu Borussia Dortmund voorlaatste staat.

Guardiola: 'Terugval Dortmund kan Bayern ook gebeuren'

Normaal gesproken geldt Dortmund als de gevaarlijkste belager van Der Rekordmeister, maar de voorheen zo succesvolle ploeg van trainer Jurgen Klopp heeft heel andere zorgen. De nummer zeventien van de Bundesliga moet degradatie zien te voorkomen.

'Wat Borussia Dortmund is gebeurd, kan ons ook overkomen', stelt Guardiola een week voor de hervatting van de Duitse competitie. 'Maar ik weet ook zeker dat het goed gaat komen in Dortmund. Dat gaat na de winterstop stijgen op de ranglijst.'

Rivaal
Ondanks de teleurstellende ranking van Borussia Dortmund is Guardiola nog niet zeker van de tweede titel op rij. Sterker, hij ziet de ploeg waar de Nederlandse aanvaller Bas Dost op de loonlijst staat zelfs als titelkandidaat. 'VfL Wolfsburg is onze grootste rivaal. Dit team wordt ook steeds beter', aldus Guardiola.

Bayern opent vrijdag 30 januari het jaar met een lastig duel met nummer twee en directe concurrent Wolfsburg, terwijl een week later nummer vijf Schalke 04 wacht. Volgens Guardiola een prima opening en een kans om aan alle onzekerheid een einde te maken. 'Als we goed starten kunnen we de strijd om het kampioenschap snel beslissen', zegt de voormalige succestrainer van Barcelona tot slot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.