Guardiola en Bayern München na dit seizoen uit elkaar

Reacties

Josep Guardiola stopt aan het eind van dit seizoen als trainer van Bayern München. Dat bevestigt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge tegenover boulevardkrant Bild. De Spanjaard is dan drie jaar in dienst geweest van de Duitse grootmacht.

Guardiola en Bayern München na dit seizoen uit elkaar

Guardiola (44) streek in de zomer van 2013 neer in Beieren en werd twee keer met veel machtsvertoon kampioen van Duitsland. Ook nu staat zijn ploeg weer stevig bovenaan in de Bundesliga. Verder won hij nog een DFB-Pokal (2014), een Europese Super Cup en het WK voor clubs (beide 2013).

Eerder was Guardiola als trainer al vijf jaar werkzaam voor Barcelona. Na een seizoen bij het tweede team van de club had hij de vier jaargangen daarna de hoofdmacht onder zijn hoede. Met de Catalanen won hij onder meer twee keer de Champions League (2009 en 2011). Na zijn vertrek in 2012 nam de trainer een jaar rust.

Toekomst
De laatste maanden werd al druk gespeculeerd over de toekomst van Guardiola. Aanvankelijk gingen er nog verhalen dat hij zijn aflopende contract in Beieren met twee seizoenen zou gaan verlengen, maar de laatste weken werden de geruchten steeds sterker dat hij toch zou vertrekken. De hele top van de Premier League werd in de media al aan hem gelinkt.

Guardiola heeft eerst echter zijn werk in München nog waardig af te sluiten. In de Bundesliga lijkt er met een voorsprong van acht punten op Borussia Dortmund geen vuiltje aan de lucht voor titelprolongatie en in het bekertoernooi wacht in de kwartfinale een bezoek aan het lager spelende VfL Bochum van trainer Gertjan Verbeek.

Zijn grootste wens is echter afscheid te nemen met winst van de Champions League. In dat toernooi is nog een lange weg af te leggen, te beginnen met een dubbel tegen Juventus (23 februari en 16 maart) voor een plaats bij de beste acht.

Carlo Ancelotti wordt de opvolger van Guardiola in München, meldde Rummenigge. 'Wij zijn Guardiola erg dankbaar en hopen dat we dit seizoen nog veel successen kunnen vieren. Met Ancelotti komt er opnieuw een succesvolle coach naar Bayern.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.