Guardiola prijst Bayern na 'waanzinnige' groepsfase

Reacties

Bayern München heeft de groepsfase van de Champions League in stijl afgesloten. De twee goals van Robert Lewandwoski bezorgden trainer Josep Guardiola een fraaie mijlpaal.

Guardiola prijst Bayern na 'waanzinnige' groepsfase

'Een groot compliment voor mijn ploeg na de waanzinnige groepsfase', zei Guardiola na de overwinning op Dinamo Zagreb, waardoor Bayern München de groepsfase van de Champions League afsloot met vijftien punten.

Voor de Beierse club betekende het positieve resultaat van de honderdste uitwedstrijd in de Champions League de beste groepsfase in de clubhistorie, waarbij de doelcijfers (19-3) eveneens indrukwekkend waren.

Voor Guardiola persoonlijk was het ook een heuglijke dag. De Spaanse trainer boekte in zijn tachtigste duel in de Champions League zijn vijftigste zege. Zijn ongekende winstmoyenne bij Bayern (66%) is hoger dan die hij bij Barcelona bewerkstelligde (60%).

De Spanjaard was ook te spreken over Champions League-debutant Sven Ulreich, die als vervanger van Manuel Neuer de nul hield in Zagreb. 'Hij heeft zeer, zeer goed gespeeld', aldus Guardiola. De doelman zelf was ook tevreden: 'Het is mooi dat we hebben gewonnen en ik mijn doel schoon heb gehouden. Ik heb ook twee, drie goede reddingen gemaakt en daarmee laten zien wat ik kan.'

Een smet op de geslaagde avond was het uitvallen van Mehdi Benatia. De Marokkaanse verdediger moest nog voor rust afhaken met een bovenbeenblessure. Onderzoek moet meer duidelijkheid verschaffen, maar de verwachting is dat hij pas na de winterstop weer inzetbaar is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.