Groep F: Arsenal klopt Olympiakos en voltooit 'Great Escape'

Arsenal heeft zich via een grote omweg alsnog voor de achtste finale van de Champions League geplaatst. Een 3-0 zege op bezoek bij Olympiakos Piraeus volstond voor de ploeg die na vier duels in de groepsfase pas drie punten had. Bayern München sloot de poule af met een zege op Dinamo Zagreb.

Olympiakos Piraeus - Arsenal 0-3
Arsenal moest een zege met twee doelpunten verschil boeken in Griekenland om uitschakeling in het miljoenenbal te voorkomen. Het duel begon goed voor de door blessures geplaagde Londenaren. Nadat Mathieu Flamini in de 23ste minuut de lat had geraakt, opende Olivier Giroud zes minuten later de score. Hij kopte bij de eerste paal raak na een puntgave voorzet vanaf links van Aaron Ramsey.

Direct na rust maakte Giroud de 0-2, na een prachtige dribbel en assist van Joel Campbell, die in het verleden bij Olympiakos speelde. Daarmee waren The Gunners virtueel achtstefinalist. Theo Walcott had de Engelsen in de 56ste minuut in een zetel kunnen helpen, maar hij schoot voorlangs. De derde goal kwam er in de 67ste minuut alsnog, toen Giroud zijn hattrick voltooide door een penalty te benutten die gegeven was na een handsbal van ex-Feyenoorder Omar Elabdellaoui.

Daarmee voltooide Arsenal zijn Great Escape en overwintert het voor het zestiende jaar op rij in de Champions League. Voor Olympiakos resteert de Europa League.

Dinamo Zagreb - Bayern München 0-2
Ongeacht de uitkomst van de wedstrijd stond de laatste plaats van Dinamo Zagreb en eerste plaats van Bayern München in Groep F al vast. Bayern domineerde de eerste helft, maar kwam niet tot scoren. Een van de grootste kansen werd gecreëerd door Franck Ribéry, die voor het eerst sinds maart in de basis stond. Hij zette voor op Philipp Lahm, wiens inzet werd gepareerd door Eduardo. Smet op de eerste helft vanuit Duits perspectief was het uitvallen van Mehdi Benatia.

De eerste kans van de tweede helft was voor Junior Fernandes voor Dinamo, maar het was Bayern dat op voorsprong kwam. Robert Lewandowski tekende in de 62ste minuut voor de 0-1 met een kopbal na een voorzet van Thomas Müller. Twee minuten later moest Dinamo-doelman Eduardo de bal weer uit zijn doel vissen na een mooi stiftje van Lewandowski, die daarmee de eindstand op 0-2 bepaalde, want Müller liet vlak voor tijd een penalty onbenut door tegen de paal te schieten.