Wenger ziet cruciale rol voor Ramsey tijdens Griekse missie

Reacties

Arsène Wenger hoopt met Arsenal voor het zestiende seizoen op rij te overwinteren in de Champions League. 'We weten wat ons te doen staat', spreekt hij strijdvaardig voorafgaand aan het duel met Olympiakos Piraeus.

Wenger ziet cruciale rol voor Ramsey tijdens Griekse missie

De Londenaren moeten met minimaal twee doelpunten verschil óf met minimaal drie doelpunten voor winnen in Griekenland om door te stoten. 'Positief voor ons is dat we precies weten wat er van ons verwacht wordt. We hebben onze tegenstander goed bestudeerd', aldus Wenger tijdens het perspraatje vooraf. 'We hebben geleerd van de wedstrijd tegen AS Monaco.'

Vorig seizoen moest Arsenal in de achtste finale een thuisnederlaag (1-3) rechtzetten in het prinsdom, wat nog bijna lukte ook. Na een zege (0-2) legden de Londenaren het uiteindelijk af op gemaakte uitgoals. 'Als we ons focussen op ons spel, dan komen de doelpunten vanzelf. Mentaal moeten we op elk scenario voorbereid zijn.'

Ramsey
Gezien de afwezigheid van Francis Coquelin en Santi Cazorla zou er volgens Wenger mogelijk een cruciale rol weggelegd zijn voor Aaron Ramsey, die op zijn beurt zelf net terug is uit de lappenmand. 'Aaron is een speler die veel kansen kan creëren als hij vanuit de as speelt en ook iemand die zelf kan scoren', aldus de Fransman over de middenvelder die zaterdag tegen Sunderland (3-1) de eindstand op het bord zette.

Voor Joel Campbell wordt het duel met Olympiakos een weerzien met de club die hij in het seizoen 2013/14 op huurbasis diende. 'Het is erg moeilijk om daar punten te pakken', spreekt de Costa Ricaanse spits uit ervaring. 'Het is de belangrijkste wedstrijd van het jaar.' En dat geldt zeker ook voor hem persoonlijk, want Wenger vindt het de hoogste tijd dat de 23-jarige Campbell eindelijk zijn belofte eens inlost.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.