Guardiola: 'Eén van de mooiste dagen uit mijn carrière'

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola was zeer te spreken over het spel van zijn ploeg in de topper tegen Liverpool (1-1), die gekenmerkt werd door een moordend tempo en vele kansen.

Guardiola: 'Eén van de mooiste dagen uit mijn carrière'

De ploeg van Guardiola kreeg woensdag een enorme dreun te verwerken met de verrassende uitschakeling in de achtste finale van de Champions League door AS Monaco. 'De dagen na onze nederlaag in de Champions League was iedereen zó verdrietig. Niemand zei wat tegen elkaar bij de trainingen', onthulde Guardiola tegenover de BBC.

Evengoed kwam City bijzonder energiek voor de dag tegen Liverpool zondagmiddag. Op de vraag hoe trots dat Guardiola maakte kwam hij woorden tekort. 'Dat kun je je niet voorstellen. Het is één van de mooiste dagen uit mijn carrière', glunderde de Spanjaard.

'Dat we hier op deze manier spelen, vier dagen na het verlies tegen Monaco, terwijl Liverpool het hele seizoen geen Europees voetbal heeft gehad en zich een week lang heeft kunnen voorbereiden op deze wedstrijd, maakt me ongelooflijk trots', aldus Guardiola.

'We creëerden meer kansen dan Liverpool, maar ons probleem is dat we makkelijke kansen niet afmaken. Maar we hebben tenminste meer spirit getoond dan tegen Monaco', concludeerde Guardiola, die door het gelijkspel in het Etihad Stadium concurrent Tottenham Hotspur wel twee punten uit zag lopen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.