Guardiola diep onder de indruk van CL-opponent Monaco

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola heeft op zijn persconferentie lovende woorden gesproken over AS Monaco. De Engelsen staan dinsdagavond tegenover de Franse koploper in de achtste finale van de Champions League.

Guardiola diep onder de indruk van CL-opponent Monaco

Monaco maakt dit seizoen indruk in de Ligue 1 door in 26 competitieduels liefst 76 keer te scoren, een gemiddelde van bijna drie treffers per wedstrijd. De nummer één van de Ligue 1 is daarmee de meest trefzekere ploeg van Europa. Zestien van die doelpunten kwamen van Radamel Falcao. De Colombiaanse spits kon namens Manchester United en Chelsea bepaald niet imponeren in de Premier League, maar heeft in Frankrijk zijn oude vorm weer helemaal teruggevonden.

'De speelwijze van Monaco is perfect voor hem', vindt Guardiola. 'Ik ben blij dat hij terug op zijn niveau is en weer doelpunten maakt. Hij is een goede professional en een fijn mens.' Falcao is echter niet de enige Monegask die indruk maakt op de City-manager. 'Hun buitenspelers Lemar en Bernardo Silva zijn fantastisch en hun backs (Benjamin Mendy en Djibril Sidibé, red.) trekken een stuk of dertig keer per wedstrijd sprints van veertig meter. Ik ben enorm onder de indruk, het is zeer attractief om naar te kijken.'

Guardiola weigert dan ook de favorietenrol met City op zich te nemen. 'We zijn een club met een korte historie in de Champions League, Monaco is vaker in deze fase van het toernooi geweest dan wij. Veel mensen denken: Het is Man City, jullie hóren hier te zijn, maar veel grote clubs zijn er niet bij. We mogen ons gelukkig prijzen.'

'Heel Europa gaat naar ons kijken en ons analyseren. Ze zullen ons afmaken als we verliezen of de hemel in prijzen als we winnen. Het is een prachtige ervaring', aldus de Spanjaard. City is in ieder geval gewaarschuwd: vorig seizoen vond Arsenal zijn waterloo tegen Monaco.

Lees hier een analyse van de opkomst en het spel van AS Monaco.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.