Guardiola hekelt Engelse pers vanwege kritiek op Wenger

Reacties

Pep Guardiola heeft het opgenomen voor Arsène Wenger. De manager van Manchester City kan totaal geen begrip opbrengen voor de Engelse media, die zijn ervaren collega van Arsenal in zijn ogen op schandalige wijze behandelen.

Guardiola hekelt Engelse pers vanwege kritiek op Wenger

Wenger ligt sinds de 5-1 nederlaag tegen Bayern München zwaar onder vuur. Voor Guardiola, die dit seizoen vanwege tegenvallende resultaten ook geregeld kritiek kreeg in de Engelse media, reden om zijn collega te verdedigen.

Dat deed hij nadat een journalist hem kritisch ondervroeg na het 0-0 gelijkspel van Manchester City tegen Huddersfield Town in de strijd om de FA Cup. Guardiola kreeg een vraag over de acht wijzigingen in zijn opstelling en sprong met zijn reactie in de bres voor Wenger. 'Mijn vriend, ik neem de beslissingen, jij analyseert mijn beslissingen', tekende Sky Sports op uit de mond van Guardiola, om vervolgens snel de aandacht naar de Fransman te verleggen. 'Als ik zie hoe Wenger de afgelopen tien dagen is behandeld door oud-spelers en journalisten; dat is onacceptabel.'

Guardiola vindt dat journalisten en analytici te weinig rekenen houden met de omstandigheden waarin managers keuzes maken. 'Als coach moet je een beslissing nemen vlak voor een wedstrijd. Dan ga je voor de beste oplossing. Als een journalist het daar achteraf niet mee eens is, kan hij dat schrijven. Maar op dat moment is er weinig respect voor onze positie. Daarom kan ik niet respecteren hoe men met Wenger omgaat. Maar dat is ook waarom wij onze beslissingen blijven nemen en jullie kunnen zeggen wat jullie willen...'

Het is voor Guardiola niet de eerste keer dat hij laat blijken niet echt een fan te zijn van de Engelse pers. Eerder dit seizoen kwam dat tot uiting in een op z'n zachtst gezegd niet bepaald soepel interview met de BBC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.