Nieuw drama Leicester, Man City verliest met gelijkspel

Manchester City is in het FA Cup-toernooi niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Huddersfield Town, dat zal aanvoelen als een nederlaag. Leicester City blameerde zich tegen Millwall.

Huddersfield Town - Manchester City 0-0
Manchester City had het van begin af aan lastig met Huddersfield, een van de topploegen in het Championship. Dat had voor een groot deel te maken met het prima spel van Rajiv van La Parra, de ex-speler van SC Heerenveen die bezig is aan zijn tweede seizoen bij Huddersfield.

De 25-jarige Rotterdammer stelde City-doelman Claudio Bravo voor rust twee keer op de proef en beide keren reageerde de Chileen adequaat. City was in de eerste helft wel beter, maar Jesús Navas en Nolito lieten kansen onbenut. Sergio Agüero, die bij afwezigheid van de zwaar geblesseerde Gabriel Jesus weer een kans kreeg, oogde bovendien ook niet scherp.

In de tweede helft was City de betere partij, maar de ploeg van trainer Pep Guardiola had grote moeite het overwicht om te zetten in (grote) kansen. Daarmee werd het scenario van een replay steeds reëler, een voor City bijzonder onwenselijk vooruitzicht aangezien het programma met verplichtingen in de competitie en Champions League de komende weken al bomvol is.

City wist de blauw-witte muur van Huddersfield echter niet te breken, waardoor het op herhaling moet tegen Van La Parra en consorten.

Millwall - Leicester City 1-0
Ondanks zijn enorme vormcrisis was Leicester City de grote favoriet voor het bekerduel met Millwall, tegenwoordig actief op het derde niveau. Helemaal nadat de thuisploeg kort na het begin van de eerste helft met tien man was komen te staan leek falen onmogelijk voor Leicester. Het gebeurde toch, want in de extra tijd maakte Shaun Cummings de totaal onverwachte 1-0. Leicester City-manager Claudio Ranieri gaf bijna zijn voltallige A-ploeg rust.

Het betekent dat Leicester met een reusachtige kater afreist naar Andalusië, waar woensdag het Champions League-duel met Sevilla op het programma staat.

Middlesbrough - Oxford United 3-2
Na de eerste helft zag het er naar uit dat Middlesbrough zich probleemloos voor de kwartfinale van het FA Cup-toernooi zou plaatsen. Het stond toen namelijk al 2-0 na een strafschop van Grant Leadbitter en een acrobatische inzet van Rudy Gestede.

De club van Marten de Roon, die op de bank zat, beleefde in de tweede helft echter een onverwachte implosie. Christopher Maguire maakte met een intikker de 1-2 en zestig seconden later stond het 2-2 na een doelpunt van Toni Martínez. De Premier League-club maakte uiteindelijk echter korte metten met de derdedivisionist, dankzij een goal van Cristhian Stuani vlak voor tijd.

Eerder op de zaterdag plaatste amateurclub Lincoln City zich al op heroïsche wijze voor de kwartfinale.