Vrees Guardiola komt uit: sensatie Jesus lang uitgeschakeld

Reacties

Een grote tegenvaller voor Manchester City: tienersensatie Gabriel Jesus heeft een gebroken middenvoetsbeentje opgelopen. De Braziliaan is hoogstwaarschijnlijk twee à drie maanden uit de roulatie.

Vrees Guardiola komt uit: sensatie Jesus lang uitgeschakeld

De negentienjarige aanvaller strompelde maandag in het uitduel met Bournemouth (0-2) al na veertien minuten geblesseerd van het veld. Zijn vervanger Sergio Agüero was belangrijk bij de tweede goal, toen hij een voorzet van Raheem Sterling binnentikte via Tyrone Mings, die het doelpunt op zijn naam kreeg.

Dinsdag werd de vrees van manager Pep Guardiola bewaarheid toen de breuk aan het licht kwam. 'Hopelijk - ik ga vanavond voor hem bidden - komen er geen grote problemen aan het licht', zei hij na afloop van de wedstrijd. De club bevestigde dinsdag dat Jesus zijn middenvoetsbeentje heeft gebroken, een blessure waar over het algemeen een revalidatieperiode van twee tot drie maanden voor staat.

Agüero is sinds de komst van de Braziliaan veroordeeld tot een plek op de bank van The Citizens. Jesus kreeg voor de wedstrijd van maandag drie keer eerder een basisplaats van Guardiola. Hij betaalde het vertrouwen van zijn trainer direct uit met drie goals en één assist.

Nu het toptalent moet toekijken, zal Agüero weer een kans krijgen in de punt van de aanval. Guardiola gaf herhaaldelijk aan dat hij de Argentijn nog steeds graag bij de club wil houden, ondanks zijn keuze voor Jesus als centrumspits.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.