Guardado voelt zich goed bij PSV en hoopt op langer verblijf

Reacties

Andrés Guardado sluit niet uit dat hij ook komend seizoen voor PSV speelt. De 28-jarige Mexicaan wordt gehuurd van Valencia, maar heeft het uitstekend naar zijn zin in Eindhoven.

Guardado voelt zich goed bij PSV en hoopt op langer verblijf

'Ik was op zoek naar een plek waar ik er iets toe deed. Een plek waar ik mijn kwaliteiten kon laten zien. En dit was de perfecte plek', aldus Guardado in gesprek met de NOS. 'Alles gaat goed. We staan bovenaan in de competitie. Ik ben basisspeler en speel de volle negentig minuten. Dat zocht ik.'

In de zomer van 2007 was Guardado al dicht bij een overstap naar PSV, maar de middenvelder koos zeven jaar geleden voor Deportivo La Coruña. Na vijf seizoenen bij de Galliciërs trok hij in 2012 naar Valencia, dat hem de tweede helft van afgelopen seizoen op huurbasis stalde bij Bayer Leverkusen.

Ook dit seizoen werd hij elders ondergebracht, waardoor zijn toekomstperspectief bij Valencia niet helder is. Daar liggen kansen voor PSV, want Guardado is nog niet van plan terug te keren naar Mexico. 'Ik wil eigenlijk zo lang mogelijk in Europa blijven. Hopelijk bij PSV. Ik voel me goed hier.'

Guardado speelde zes wedstrijden namens PSV in de Eredivisie, terwijl hij ook twee keer in actie kwam in de Europa League. Woensdag speelt hij met Mexico in De Arena een vriendschappelijke interland tegen het Nederlands elftal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.