Guardado kan met zijn linkervoet schilderen en slopen

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de negende speelronde is dat Andrés Guardado, middenvelder van PSV.

Guardado kan met zijn linkervoet schilderen en slopen

'Nee, dat moeten ze niet doen. Andrés kan het spel mede vormgeven, het is zonde om hem als controlerende middenvelder te gebruiken.' Héctor Moreno, al jarenlang ploeggenoot van Guardado bij Mexico, gaf PSV na het aantrekken van de Mexicaan een gratis advies, maar het duurde even voordat het werd opgevolgd. Na een debuut als controleur en een spierblessure is de van Valencia gehuurde voetballer inmiddels op diens favoriete positie – linkermiddenvelder, vrije rol – geposteerd.

En het arme AZ heeft het geweten. Toegegeven, PSV telde afgelopen zaterdag wel meer uitblinkers. Adam Maher, Jetro Willems, Karim Rekik en Jorrit Hendrix speelden een prima wedstrijd. De grote aanjager was echter een kleine Mexicaan, die driftkikker in de goede zin van het woord.

Guardado is spelmaker en balafpakker ineen, een zeldzame combinatie. Met zijn gevoelige linkervoet kan hij schilderen en slopen. In het duel met AZ liet de 28-jarige Mexicaan zien dat Phillip Cocu de goede keuze heeft gemaakt. PSV was deze zomer van plan om, na het afketsen van de transfer Steven Defour, middenvelder Celso Borges van AIK uit Stockholm over te nemen. De hoofdtrainer van PSV bekeek wat dvd’s en oordeelde dat er verder gekeken moest worden.

En toen kwam Guardado op de markt. PSV was verrast door de optie, maar twijfelde geen moment. Waarom is inmiddels duidelijk. PSV heeft een – voor Nederlandse begrippen – topspeler gehuurd. Afgelopen zaterdag werd hij na 71 minuten gewisseld, omdat hij officieel nog herstellende is. In het Philips Stadion gingen 31.400 mensen staan en klapten hun handen stuk. Volledig terecht.

Bekijk hier het Gillette Pro Klassement met alle beoordelingen van de Eredivisie-spelers
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.