VI Live: FC Twente en Ajax spelen PSV in kaart

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waarin het (in)ternationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

Daarmee is de VI Live voor zaterdagavond afgesloten.

22.38 uur: EINDSTAND SASSUOLO - JUVENTUS 1-1
Juventus is zijn perfecte status in de Serie A kwijt. Uitgerekend op bezoek bij satellietclub Sassuolo liet de kampioen zijn eerste punten liggen. Simone Zaza en Paul Pogba zorgden voor de goals.

22.35 uur: EINDSTAND FC TWENTE – AJAX 1-1
In de tweede helft kwam het betere voetbal van Ajax, maar meer dan de gelijkmaker van Kolbeinn Sigthórsson leverde het niet op. Koploper PSV ziet beide concurrenten daardoor twee punten inleveren.

22.35 uur: EINDSTAND NAC BREDA – ADO DEN HAAG 1-1
NAC Breda heeft de roerige week waarin trainer Nebojsa Gudelj werd ontslagen niet afgesloten met een goed resultaat tegen ADO Den Haag. In Breda kwam NAC niet verder dan een gelijkspel tegen het tiental van Den Haag.

22.13 uur: SIGTHÓRSSON SCOORT
Niet lang dus... Kolbeinn Sigthórsson wordt door Ricardo Kishna alleen op Nick Marsman afgestuurd en tikt de bal tergend langzaam langs de doelman van FC Twente. Meteen daarna haalt Frank de Boer de IJslander naar de kant. Arek Milik krijgt nu een kans.

Ola John heeft zich met Benfica geplaatst voor de vierde ronde van het toernooi om de Portugese beker. Op bezoek bij tweedeklasser Covilha won de Portugese topclub met 3-2. Ola John viel voor de rust uit met een blessure.

22.12 uur: KLAASSEN RAAKT DE PAAL
Daar is Ajax opnieuw dicht bij de 1-1! Ditmaal raakt Davy Klaassen vanuit een lastige hoek de paal. Hoe lang houdt FC Twente de voorsprong nog vast?

22.09 uur: GOAL ADO DEN HAAG! 1-1
Het tiental van ADO Den Haag komt op gelijke hoogte met NAC Breda. Op aangeven van Roland Alberg schiet Michiek Kramer raak! De topscorer van de Eredivisie staat nu op zes treffers.

21.54 uur: SCHÖNE RAAKT DE LAT
Ajax had tot nu toe alleen via Kolbeinn Sigthórsson gevaar gesticht, maar is nu toch dicht bij de gelijkmaker. Een vrije trap van Lasse Schöne gaat via de lat over het doel van Nick Marsman.

21.48 uur: BARCELONA SIMPEL LANGS EIBAR
Mede dankzij de 250ste competitietreffer van Lionel Messi won Barcelona zaterdagavond met 3-0 van Eibar. Het legendarische record van Telmo Zarra (251) liet de Argentijn nog onaangeroerd. De sterspeler van Barça was verantwoordelijke voor het tweede doelpunt van de avond, even daarvoor had Messi al de assist verzorgd bij de openingstreffer van Xavi. Neymar bepaalde met zijn doelpunt de eindstand op 3-0.

21.37 uur: FEYENOORD WINT NIPT
Elvis Manu blijkt met zijn eerste twee competitietreffers van dit seizoen de matchwinner in het duel met hekkensluiter Heracles Almelo. De aanvaller zette Feyenoord binnen twintig minuten op een 2-0 voorsprong, Jeroen Veldmate deed ruim twintig minuten voor tijd wat terug voor de bezoekers vanaf de strafschopstip. Daar bleef het echter bij: 2-1.

21.34 uur: RUSTSTAND NAC BREDA - ADO DEN HAAG 1-0
NAC Breda is heer en meester tegen het tiental van ADO Den Haag, maar leidt slechts met één doelpunt verschil.

21.33 uur: RUSTSTAND SASSUOLO - JUVENTUS
Juventus heeft het moeilijk bij Sassuolo. Simone Zaza en Paul Pogba zorgden in de eerste helft voor de goals.

21.31 uur: FC TWENTE REGEERT IN EIGEN HUIS
Vooralsnog is het FC Twente wat de klok slaat in Enschede. Ajax speelt nauwelijks wat klaar en gaf zelf regelmatig veel ruimte weg in de defensie, waarvan Jesús Manuel Corona profiteerde. Twente leidt met 1-0.

21.28 uur: MESSI!
Direct daarna maakt Lionel Messi de 3-0, zijn 250ste goal in de Spaanse competitie! Gaat hij Telmo Zarra nog evenaren als topscorer aller tijden van de Primera División? Hij heeft nog een goal nodig!

21.27 uur: BARCELONA MAAKT TWEEDE
Neymar maakt op aangeven van Dani Alves de tweede voor Barça en daarmee lijkt het duel met Eibar beslist: 2-0.

21.17 uur: NU IS HET WEL RAAK! 1-0
Na drie opgelegde kansen en een gemiste strafschop voor NAC Breda is de ban gebroken tegen ADO Den Haag. Op aangeven van Adnane Tighadouini, die eerder miste vanaf elf meter, opent aanvaller Mats Seuntjens de score in Breda.

21.15 uur: GOAL BARCELONA
Xavi breekt de ban voor Barcelona tegen Eibar: 1-0. Met nog een halfuur op de klok is de kans dat Lionel Messi het doelpuntenrecord van Telmo Zarra nog gaat evenaren klein, maar niet onmogelijk.

21.07 uur: WILKSHIRE TE LAAT, STRAFSCHOP BENUT
Uit de spaarzame uitbraken van Heracles Almelo komen de bezoekers nu terug in de wedstrijd. Luke Wilkshire is te laat met een tackle op Oussama Tannane in het eigen strafschopgebied; Jeroen Veldmate benut het buitenkansje: 2-1.

21.02 uur: CORONA PASSEERT CILLESSEN
Doelpunt! Ajax staat met 1-0 achter! Jesús Manuel Corona komt op weg naar het doel alleen Thulani Serero tegen. De Mexicaan omspeelt de Zuid-Afrikaanse middenvelder vrij eenvoudig en laat Jasper Cillessen kansloos met een schot in de verre hoek.

20.56 uur: TIGHADOUINI MIST VANAF ELF METER
Adnane Tighadouini mag aanleggen, maar schiet huizenhoog over!

20.54 uur: ROOD VOOR KANON
Wilfried Kanon gaat ongelukkig het duel aan met Kingsley Boateng en moet vertrekken met rood. Zwaar gestraft. Scheidsrechter Jochem Kamphuis legt de bal op de stip, terwijl de Ivoriaan het veld verlaat met tranen.

20.52 uur: MATHIJSEN NAAR DE KANT
Kort na de rust moet Joris Mathijsen al naar de kant. De routinier lijkt geblesseerd en wordt vervangen door Matthew Steenvoorden. Voor de 21-jarige verdediger is het zijn competitiedebuut voor de Rotterdammers.

20.45 uur: AFTRAP NAC BREDA – ADO DEN HAAG
Pakt NAC direct punten onder leiding van trainer Eric Hellemons? Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Beide ploegen hebben de punten hard nodig. Hierbij de opstellingen.

NAC Breda: Rouwelaar, Ssewankambo, Drost, Damcevski, Amieux, Falkenburg, De Kamps, Matic, Boateng, Seuntjens, Tighadouini.
ADO Den Haag: Hansen; Malone, Zuiverloon, Kanon, Meijers; Kristensen, Jansen, Gehrt; Alberg, Van Duinen, Kramer.

20.45 uur: AFTRAP FC TWENTE - AJAX
De topper in Enschede gaat van start. Betaalt de aanvallende tactiek van Ajax-coach Frank de Boer zich uit, of behoudt FC Twente de ongeslagen status?
Opstellingen:
FC Twente
Ajax

20.45 uur: AFTRAP SASSUOLO - JUVENTUS

20.45 uur: RUSTSTAND BARCELONA – EIBAR 0-0
Er is nog niet gescoord in Camp Nou. Lionel Messi, die nog twee goals nodig heeft om Telmo Zarra te evenaren als topscorer aller tijden van de Primera División, kreeg drie behoorlijke kansen. De allergrootste mogelijkheid van de eerste helft was vijf minuten voor rust echter voor Eibar. Capa omspeelde doelman Claudio Bravo, maar schoot daarna in het zijnet.

20.33 uur: RUSTSTAND FEYENOORD - HERACLES ALMELO 2-0
Dankzij twee doelpunten van Elvis Manu zit Feyenoord op rozen tegen Heracles Almelo, dat weinig in te brengen heeft in Rotterdam.

20.20 uur: EINDSTAND WILLEM II - VITESSE 1-4
Vitesse heeft op bezoek bij Willem II de derde competitiezege op rij geboekt, al verliep deze overwinning moeizamer dan de voorgaande twee duels. In Tilburg waren de Arnhemmers uiteindelijk met 4-1 te sterk.

20.16 uur: PSV KLOPT AZ RUIM
Afgelopen! PSV wint in eigen huis met 3-0 van AZ dankzij drie doelpunten in de eerste helft. Daarmee zijn de Eindhovenaren in elk geval voor nog een week van de koppositie verzekerd.

20.14 uur: VITESSE BESLIST DUEL
Denys Olynyk beslist het duel met Willem II in het voordeel van Vitesse. In de 89ste minuut tekent hij voor de 1-3.

20.05 uur: MANU SLAAT WEER TOE!
En daar is weer Elvis Manu! Na een een corner van Jens Toornstra maakt hij de 2-0 namens Feyenoord tegen Heracles Almelo.

20.03 uur: GALATASARAY VERSLAAT FENERBAHÇE!
De aansluitingstreffer van Alper Potuk komt te laat voor Fenerbahçe, dat door twee prachtige goals van Wesley Sneijder ten onder gaat in de derby: 2-1.

20.00 uur: AFTRAP BARCELONA – EIBAR
Lionel Messi gaat op recordjacht! Als hij twee keer scoort evenaart hij Telmo Zarra als topscorer aller tijden van de Primera División.
Opstelling Barcelona: Bravo; Alves, Piqué, Mathieu, Alba; Xavi, Mascherano, Sergi; Pedro, Messi, Neymar.

19.57 uur: FEYENOORD LEIDT
Elvis Manu brengt Feyenoord op 1-0 tegen Heracles Almelo! Hij rondt af na een voorzet van Luke Wilkshire.

19.56 uur: SNEIJDER DOET HET WEER!
Wesley Sneijder kroont zich tot de held van Galatasaray met zijn tweede goal van de wedstrijd! Dirk Kuijt en Fenerbahçe blijven met lege handen achter...

19.50 uur: GOAL SNEIJDER
Wesley Sneijder opent in de 88ste minuut de score namens Galatasaray in de derby tegen Fenerbahçe met een prachtig afstandsschot! Beslist hij hiermee de wedstrijd?

19.46 uur: AFTRAP FEYENOORD – HERACLES ALMELO
Heracles Almelo trapt af in De Kuip. De hekkensluiter van de Eredivisie gaat in Rotterdam op zoek naar de tweede overwinning van het seizoen, terwijl Feyenoord poogt de ingezette stijgende lijn van de laatste weken door te trekken.

De opstellingen:
Feyenoord: Vermeer; Wilkshire, Mathijsen, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, El Ahmadi; Toornstra, Kazim-Richards, Manu.
Heracles Almelo: Telgenkamp; Te Wierik, Koenders, Veldmate, Fledderus; Cziommer Bruns Pelupessy; Tannane, Weghorst, Linssen.

19.42 uur: SPANNING TERUG IN TILBURG! 1-2
Ben Sahar schiet op aangeven van Samuel Armenteros de aansluitingstreffer binnen tegen Vitesse. De ploeg van trainer Jurgen Streppel heeft nog ruim een half uur om iets aan de achterstand te doen.

19.34 uur: SCHIETTENT IN EINDHOVEN
Dat het daar geen 4-0 wordt is bijzonder te noemen. PSV krijgt tot drie keer toe de kans om de trekker over te halen, maar AZ blijft dankzij doelman Sergio Rochet overeind. Kort daarna komt de Uruguayaanse keeper ook op tijd genoeg uit zijn doel om de 4-0 te voorkomen.

19.29 uur: AJAX MET SERERO, KLAASSEN EN ANDERSEN OP MIDDENVELD
Trainer Frank de Boer kiest voor Thulani Serero en Lucas Andersen op het middenveld. Daardoor start Nick Viergever als linksback. Viergever vervangt de geblesseerde Nicolai Boilesen. Bij FC Twente geen verrassende namen. Trainer Alfred Schreuder kan in Enschede gewoon een beroep doen Luc Castaignos. Hierbij de opstellingen.

FC Twente: Marsman, Martina, Bengtsson, Bjelland, Schilder, Mokotjo, Ebecilio, Ziyech, Miyaichi, Castaignos, Corona.
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Viergever; Klaassen, Serero, Andersen; Schöne, Sigthórsson, Kishna.

19.21 uur: RODE KAART ALVES
Fenerbahçe moet verder met tien man. Het is Bruno Alves die na 53 minuten de rode kaart ontvangt voor een onnozele overtreding. De Portugees springt Blerim Dzemaili in zijn rug en schopt met zijn voet tegen de rug aan van zijn tegenstander. Het is haast een traditie dat er minimaal een rode kaart wordt getrokken in de clash tussen deze twee ploegen. De laatste twintig ontmoetingen werden er twintig rode kaarten getoond.

LANDGENOTEN: Met Ricky van Wolfswinkel als basisspeler heeft Saint-Étienne de uitwedstrijd tegen Lorient tot een goed einde gebracht: 0-1. Het was echter niet Van Wolfswinkel, maar Fabien Lemoine die met een schot van ver buiten het strafschopgebied uitgroeide tot matchwinner. Saint-Étienne boekte de vijfde zege van het seizoen en heeft na tien duels zeventien punten.

19.19 uur: RUSTSTAND SCHALKE 04 – HERTHA BSC 1-0
Door een kopdoelpunt van Klaas-Jan Huntelaar gaat de thuisploeg rusten met een 1-0 voorsprong.

19.16 uur: RUSTSTAND WILLEM II - VITESSE 0-2
Vitesse start ijzersterk, komt op voorsprong en geeft daarna het heft uit handen. Zonder schade. Sterker, Bertrand Traore zet vlak voor de rust de marge op twee.

19.15 uur: RUSTSTAND PSV - AZ 3-0
PSV is heer en meester en leidt riant met de rust.

19.10 uur: MAHER SOLEERT NAAR TWEEDE GOAL
Daar is Adam Maher opnieuw! Met een solo zet hij de AZ-defensie te kijk. Zijn schot, dat niet hard is maar wel in de hoek, is doelman Sergio Rochet te machtig. Niets lijkt de vijfde thuiszege van PSV nog in de weg te staan.

18.58 uur: MAHER SCOORT TEGEN OUDE CLUB
En daar is het al 2-0! Waar staat Jetro Willems aan de basis van het doelpunt. Ditmaal verwerkt AZ-doelman Sergio Rochet zijn voorzet bij de tweede paal niet goed, waardoor Adam Maher eenvoudig kan binnentikken.

18.52 uur: KOPGOAL HUNTELAAR
Klaas-Jan Huntelaar zet Schalke 04 na negentien minuten op voorsprong tegen Hertha BSC. De spits knikt een voorzet vanaf zo'n tien meter tegen het net.

18.51 uur: RUSTSTAND GALATASARAY – FENERBAHÇE 0-0

18.51 uur: EINDSTAND NEWCASTLE UNITED – LEICESTER CITY 1-0
Alan Pardew kan opgelucht ademhalen na de eerste overwinning van dit seizoen. De manager van Newcastle United ligt al enige tijd onder vuur, maar de zege in eigen huis op Leicester City biedt voorlopig hoop.

18.47 uur: RUSTSTAND AS ROMA - CHIEVO 3-0

18.49 uur: NARSINGH MAAKT GEBRUIK VAN DE RUIMTE
Het was AZ dat in de eerste twintig minuten meer mogelijkheden creëerde, maar het is PSV dat op voorsprong komt. Jetro Willems stuurt Luciano Narsingh weg, die met een bekeken schot dankbaar gebruikt maakt van de ruimte achter de Alkmaarse defensie.

18.44 uur: PRÖPPER SCOORT BIJ RENTREE
De wedstrijd in Tilburg is amper een kwartier oud, of de in de basis teruggekeerde Davy Pröpper schiet raak. Vitesse leidt met 1-0 bij Willem II.

18.43 uur: MATHIJSEN VERVANGT VAN BEEK
Zoals Feyenoord-trainer Fred Rutten vrijdag al bekend maakte staat Joris Mathijsen om 19.45 uur in de basis in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. De 34-jarige verdediger vervangt de geblesseerde Sven van Beek in het hart van de defensie.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Wilkshire, Mathijsen, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, El Ahmadi; Toornstra, Kazim-Richards en Manu.

18.30 uur: AFTRAP PSV - AZ
Koploper PSV gaat op zoek naar de vijfde thuiszege van het seizoen tegen AZ. De vorige vier thuisduels zetten de Eindhovenaren allemaal om in een zege.

18.30 uur: AFTRAP SCHALKE 04 – HERTHA BSC
In de eerste wedstrijd onder leiding van trainer Roberto Di Matteo start Klaas-Jan Huntelaar in de basis. Schalke 04 neemt het in eigen huis op tegen het Hertha BSC van hoofdcoach Jos Luhukay, die John Heitinga en Roy Beerens een basisplaats gunt. Ook Salomon Kalou speelt vanaf de eerste minuut.

Nadir Çiftçi heeft Dundee United aan de overwinning op Patrick Thistle (1-0) geholpen. De in Nederland geboren aanvaller, die in het verleden nog actief was namens NAC Breda, bepaalde vijf minuten voor de tijd de eindstand vanaf elf meter.

18.30 uur: AFTRAP WILLEM II – VITESSE
De bal rolt in Tilburg. Wint Willem II voor de vierde keer op rij in eigen huis of boekt Vitesse in navolging van FC Dordrecht (6-2) en ADO Den Haag (6-1) opnieuw een klinkende overwinning? Hierbij de opstellingen beide ploegen.
Willem II
: Lamprou; Van der Struik, Wuytens, Peters, Dijks; Wuytens, Messaoud, Haemhouts; Sahar, Armenteros, Ondaan.
Vitesse: Velthuizen; Wallace, Kruiswijk, Van der Heijden, Achenteh; Pröpper, Vejinovic, Leerdam; Traore, Dauda, Oliynyk.

18.20 uur: EINDSTAND FC EMMEN - MVV MAASTRICHT 6-0
Het zit MVV niet mee dit seizoen. In Emmen incasseerden de Limburgers alweer de zevende nederlaag van dit seizoen. Na de afstraffing in Emmen bezet MVV de voorlaatste plaats in de Jupiler League.

18.00 uur: AFTRAP GALATASARAY – FENERBAHCE
In Istanbul is de topper tussen Galatasaray en Fenerbahçe van start gegaan. We kunnen rekenen op een beladen duel, zo voorspellen de statistieken. In de laatste twintig ontmoetingen werden er liefst twintig rode kaarten (!) uitgedeeld. Bij de thuisploeg start Wesley Sneijder in de basis, bij de bezoekers heeft Ismail Kartal een plaatsje ingeruimd voor Dirk Kuyt.

17.48 uur: EINDSTAND LEVANTE - REAL MADRID 0-5
Afgelopen! Real Madrid verpulvert Levante mede dankzij twee doelpunten van Cristiano Ronaldo, die zijn seizoenstotaal daarmee op vijftien competitietreffers brengt en een record verbreekt.

17.45 uur: AZ MET ZELFDE ELF
AZ-trainer John van den Brom heeft niks gewijzigd ten opzichte van de laatste wedstrijd in de Eredivisie tegen FC Twente.
Opstelling AZ: Rochet; Luckassen, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen; Gudelj, Ortiz, Elm; Hupperts, Mühren, Haye.

17.39 uur: SOUTHAMPTON SLOOPT SUNDERLAND! 8-0!
Na de tweede treffer van Graziano Pellè voeren Dusan Tadic en Victor Wanyama de score verder op. Sadibo Mané maakt er direct daarna 8-0 van! Waanzinnig!

17.31 uur: ZOET AANVOERDER PSV
Bij afwezigheid van onder anderen Georginio Wijnaldum en Stijn Schaars is doelman Jeroen Zoet aanvoerder tijdens de topper tegen AZ. Trainer Phillip Cocu mist de nodige spelers, onder wie de geschorsten Jeffrey Bruma en Joshua Brenet. De 22-jarige Nicolas Isimat-Mirin neemt de plaats in van centrumverdediger Bruma. Verder keert Luuk de Jong weer terug na blessureleed. De Jong start in de spits, waardoor Jürgen Locadia op de bank moet plaatsnemen. Hieronder de volledige opstelling.
PSV
: Zoet; Arias, Isimat, Rekik, Willems; Maher, Hendrix, Guardado; Narsingh, De Jong, Jozefzoon.

17.30 uur: PELLÈ POWER
Daar is Graziano Pellè weer! Met zijn tweede van de middag tekent de spits voor zijn zesde doelpunt van het seizoen. Wat een weelde voor de Italiaan, die met Southampton met 5-0 leidt tegen Sunderland.

17.22 uur: SOUTHAMPTON DENDERT DOOR
Het kan niet op voor het Southampton van Ronald Koeman. Dankzij een eigen goal van Liam Bridcutt leiden The Saints met 4-0 tegen Sunderland.

17.21 uur: GOAL NUMMER VIER
Real Madrid is op weg naar een monsterscore. Na een prachtige pass van Toni Kroos maakt James Rodríguez de 4-0 tegen Levante.

17.18 uur: RONALDO'S RECORD
Real Madrid staat nu met 0-3 voor bij Levante. Weer is Cristiano Ronaldo trefzeker. Het is zijn vijftiende goal in acht competitieduels. Nooit eerder maakte een speler zoveel doelpunten in de eerste acht wedstrijden van het seizoen.

17.14 uur: EN DAT IS ZES
Mario Götze doet nog een extra duit in het zakje: met zijn tweede treffer van de middag zet hij Bayern München vlak voor tijd op een 6-0 voorsprong tegen Werder Bremen.

17.09 uur: GOAL CRYSTAL PALACE - CHELSEA! 0-2
Cesc Fàbregas is het eindstation van zeer fraaie aanval via Eden Hazard en Oscar en gooit de wedstrijd in het slot in Londen.

17.02 uur: NEWCASTLE - LEICESTER VAN START
Met ruim een uur vertraging, vanwege een gevaarlijk loshangend scorebord, wordt er nu alsnog afgetrapt op St. James' Park!

16.48 uur: REAL LEIDT BIJ RUST
Dankzij treffers van Cristiano Ronaldo en Javier Hernández staat Real Madrid halverwege op een 2-0 voorsprong tijdens het bezoek aan Levante.

16.43 uur: OOK ROOD VOOR DELANEY
Crystal Palace kan tijdens het thuisduel met Chelsea niet lang genieten van de manmeersituatie, aangezien Damien Delaney drie minuten na de rode kaart voor Cesar Azpilicueta ook van het veld wordt gestuurd.

16.40 uur: RODE KAART CHELSEA
Na een overtreding op Mile Jedinak krijgt Cesar Azpilicueta een rode kaart.

16.39 uur: CHICHARITO TREFZEKER
Real Madrid komt via Javier Hernández op een 2-0 voorsprong bij Levante.

16.37 uur: ZEGE SOUTHAMPTON LIJKT BINNEN
Jack Cork zet Southampton op een 3-0 voorsprong tegen Sunderland.

LANDGENOTEN: Virgil van Dijk heeft zaterdagmiddag met Celtic de vijfde competitiezege van het seizoen geboekt. Mede dankzij het openingsdoelpunt van John Guidetti was de landskampioen met 5-0 te sterk voor Ross County, dat ook goals van Callum McGregor, Anthony Stokes (2) en Jason Denayer moest incasseren. Celtic staat door de matige start wel nog altijd vijfde.

1. FC Köln - Borussia Dortmund 1-0

Halverwege is het duel tussen Bayern München en Werder Bremen al beslist, aangezien de thuisclub met liefst 4-0 leidt. Ook Bayern Leverkusen zit op rozen. Borussia Dortmund kijkt tegen een achterstand aan op bezoek bij 1. FC Köln.

16.18 uur: PELLÈ MAAKT 2-0
Ronald Koeman kan als manager van Southampton waarschijnlijk weer een overwinning bijschrijven, want dankzij Graziano Pellè wordt het 2-0 tegen Sunderland.

16.13 uur: CRISTIANO RONALDO SCOORT
Cristiano Ronaldo benut een strafschop en staat nu op veertien doelpunten dit seizoen in de Primera División. De Portugees is bezig aan zijn zevende wedstrijd.

16.12 uur: HELPENDE HAND VOOR KOEMAN
Een eigen doelpunt van Santiago Vergini zorgt ervoor dat Southampton thuis op voorsprong komt tegen Sunderland.

16.06 uur: CHELSEA OP VOORSPRONG
Uit een vrije trap van Oscar komt Chelsea op voorsprong tijdens het uitduel met Crystal Palace.

16.01 uur: DUEL IN ST. JAMES' PARK UITGESTELD
De wedstrijd Newcastle United - Leicester City is met zeker een uur uitgesteld, aangezien het scorebord in St. James' Park in de tribunes dreigt te vallen.

16.00 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Crystal Palace - Chelsea
Southampton - Sunderland
Burnley - West Ham United
Arsenal - Hull City
Everton - Aston Villa

Ronald Koeman neemt het als manager van Southampton thuis op tegen Sunderland. Ex-Eredivisionisten Toby Alderweireld, Graziano Pellè en Dusan Tadic hebben een basisplaats bij The Saints, terwijl Patrick van Aanholt start bij de bezoekers. Ron Vlaar maakts als aanvoerder zijn rentree bij Aston Villa tijdens het uitduel met Everton.

16.00 uur: AFTRAP LEVANTE - REAL MADRID
Op bezoek bij Levante gaat Real Madrid op zoek naar zijn zesde competitiezege.

15.57 uur: BAYERN OP ROZEN
Dankzij treffers van Philipp Lahm en Xabi Alonso leidt Bayern München na 27 minuten met 2-0 tijdens de thuiswedstrijd tegen Werder Bremen. Voor die laatste is het zijn eerste competitietreffer sinds 28 augustus 2011.

15.39 uur: BLIKSEMSTART LEVERKUSEN
Na negen minuten leidt Bayer Leverkusen al met 2-0 op bezoek bij VfB Stuttgart. Heung-Min Son neemt beide treffers voor zijn rekening.

15.38 uur: CITY RUIM LANGS TOTTENHAM
Manchester City wint met 4-1 van Tottenham Hotspur. Sergio Agüero was met vier doelpunten én een gemiste strafschop de Man of the Match.

1. FC Köln - Borussia Dortmund

Arjen Robben neemt het met koploper Bayern München thuis op tegen Werder Bremen, waar Eljero Elia in de basis begint. Paul Verhaegh is aanvoerder bij FC Augsburg op bezoek bij FSV Mainz 05, terwijl Bas Dost tijdens het uitduel met SC Freiburg op de bank begint bij VfL Wolfsburg.

15.20 uur: OPNIEUW AGÜERO!
Sergio Agüero zet Manchester City op een 4-1 voorsprong tegen Tottenham Hotspur. Het is alweer zijn vierde doelpunt van de middag.

15.12 uur: AGÜERO BESLIST WEDSTRIJD
Na een overtreding van Federico Fazio op Sergio Agüero kent de jarige scheidsrechter Jon Moss voor de vierde (I) keer deze wedstrijd een strafschop toe en deze wordt door de Argentijn zelf benut. Het is zijn derde doelpunt, terwijl hij ook al een penalty miste. Manchester City leidt nu met 3-1. Overigens moet Tottenham Hotspur met tien man verder, aangezien Fazio een rode kaart krijgt.

15.07 uur: OOK SOLDADO MIST
Roberto Soldado versiert een strafschop, maar ziet deze gered worden door Joe Hart.

14.33 uur: RUST IN MANCHESTER
De eerste helft was spectaculair en leverde drie doelpunten op. Over een kwartier vervolgt Tottenham Hotspur zijn jacht op de gelijkmaker tegen Manchester City.

14.17 uur: AGÜERO MIST STRAFSCHOP
Sergio Agüero laat een uitgelezen kans op een hattrick liggen, want de Argentijn mist een strafschop. De penalty werd toegekend na een fout van Younes Kaboul.

14.12 uur: TEGENVALLER VOOR CITY
Frank Lampard gaat geblesseerd van het veld en wordt vervangen door Fernandinho.

14.04 uur: AGÜERO SCOORT OPNIEUW
Een door Frank Lampard versierde strafschop wordt door Sergio Agüero benut.

13.59 uur: ERIKSEN ANTWOORDT SNEL
Nog geen minuut na de 1-0 van Sergio Agüero maakt Christian Eriksen gelijk.

13.58 uur: AGÜERO OPENT DE SCORE
Manchester City komt op voorsprong via Sergio Agüero, die doelman Hugo Lloris in de lange hoek passeert.

13.53 uur: TOTTENHAM START GOED
Manchester City komt tot twee keer toe goed weg. Eerst stuit Ryan Mason na een schitterende steekpass van Roberto Soldado op doelman Joe Hart, terwijl Christian Eriksen niet veel later hard over schiet.

13.45 uur: AFTRAP MANCHESTER CITY - TOTTENHAM HOTSPUR
De achtste speelronde van de Premier League is van start gegaan met het duel tussen Manchester City en Tottenham Hotspur.

13.30 uur: TOPPER IN ENGELAND
Ex-Eredivisionisten Nacer Chadli en Christian Eriksen zijn met Tottenham Hotspur, dat zesde staat in de Premier League, op bezoek bij nummer twee Manchester City. Over een kwartier wordt er afgetrapt in het City of Manchester Stadium.

Manchester City: Hart; Sagna, Demichelis, Kompany, Clichy; Milner, Fernando, Navas, Lampard; Silva; Agüero.
Tottenham Hotspur: Lloris; Dier, Fazio, Kaboul, Rose; Capoue, Mason; Chadli, Eriksen, Lamela; Soldado.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.