Guardado blijft de kar ook bij Mexico trekken

Reacties

Andrés Guardado heeft opnieuw zijn waarde bewezen voor Mexico. De 29-jarige middenvelder opende in de nacht van vrijdag op zaterdag de score in het eerste WK-kwalificatieduel met El Salvador (3-0) en liet daarmee nog maar eens zien dat niet alleen PSV maar moeilijk zonder hem kan.

Guardado blijft de kar ook bij Mexico trekken

Guardado drukte sinds vorige zomer, toen hij overkwam van Valencia, onmiskenbaar zijn stempel op de ploeg van trainer Phillip Cocu. Waar de Mexicaanse linkspoot dat in Eindhoven vooral deed als controlerende middenvelder, was de 115-voudige international voor zijn land als aanvoerder ook nog eens opvallend vaak trefzeker.

De rake vrije trap van Guardado van afgelopen nacht in de zesde minuut, die later in het duel navolging kreeg van Héctor Herrera en Carlos Vela, was alweer zijn zevende interlandgoal van het kalenderjaar. Op weg naar de eindzege op het toernooi om de Gold Cup van afgelopen zomer scoorde de PSV-middenvelder ook al zes keer.

Met Guardado, Héctor Moreno en Jesús Corona (ex-FC Twente) in de basis boekte Mexico zijn eerste zege in Groep A van de kwalificatiecyclus van Noord- en Midden-Amerika. Canada won tegelijkertijd met 1-0 van Honduras. De nummers één en twee plaatsen zich voor de laatste vijfde en laatste ronde, een poule met zes landen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.