Guardado herstelt voorspoedig van enkelblessure

Reacties

Andrés Guardado maakt mogelijk sneller dan verwacht zijn rentree bij PSV. De landskampioen hield er aanvankelijk rekening mee dat de Mexicaanse middenvelder vier tot zes weken aan de kant zou staan, maar de 29-jarige linkspoot herstelt voorspoedig van zijn enkelblessure.

Guardado herstelt voorspoedig van enkelblessure

Guardado liep zijn kwetsuur twee weken terug op in het Champions League-duel met Manchester United (2-1) , waarin hij door een tackle van Chris Smalling tijdens de tweede helft naar de kant moest. Omdat zijn enkel te dik was, moest PSV vervolgens zes dagen wachten met het stellen van een diagnose. Vorige week maandag wees onderzoek uit dat zijn rentree minimaal tot na de interlandbreak op zich zou laten wachten.

Guardado miste door zijn blessure al het competitieduels met Heracles Almelo en NEC en de bekerwedstrijd tegen SC Cambuur, terwijl ook het Champions League-bezoek aan CSKA Moskou van woensdagavond aan hem voorbij zal gaan. De topper tegen Ajax hoorde aanvankelijk ook bij dat rijtje duels, maar het is zelfs niet helemaal uitgesloten dat de 119-voudige international dan alweer van de partij is.

De laatste wedstrijd van PSV voordat de spelers uitwaaieren voor interlands lijkt desondanks moeilijk haalbaar voor Guardado. Na woensdag heeft de van Valencia overgenomen middenvelder nog maar drie dagen om speelklaar te worden. Zijn werkgever durft vooralsnog geen datum voor zijn terugkeer te noemen. 'Het gaat op dit moment voortvarend, maar we blijven het van dag tot dag bekijken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.