Cocu waakt tegen CSKA voor lessen in effectiviteit

Reacties

PSV-trainer Phillip Cocu en keeper Jeroen Zoet zijn op hun hoede voor CSKA Moskou, woensdag om 20.45 uur de tegenstander in de Champions League. De oefenmeester hoopt dat de Eindhovenaren hebben geleerd van Russische lessen uit het verleden.

Cocu waakt tegen CSKA voor lessen in effectiviteit

Na de sensationele 2-1 zege tegen Manchester United van twee weken geleden, wacht voor PSV woensdag het duel in Moskou. Cocu toont zich op de clubwebsite op zijn hoede voor CSKA. 'Het is een heel goede ploeg, een goed team dat eigenlijk al een aantal jaren in bijna dezelfde samenstelling speelt. Er zitten duidelijk vaste patronen in. We zullen net als tegen Manchester United hard moeten werken.'

PSV keert in Moskou terug op bekende grond: vorig jaar verloor het in hetzelfde stadion nog met 1-0 van Dinamo Moskou. Ook op bezoek bij Zenit Sint-Petersburg werd in dat seizoen verloren. 'We hebben toen lessen gehad in effectiviteit. Je kunt goed spelen tegen Zenit en Dinamo, maar dat wil niet zeggen dat je een goed resultaat haalt. Ik hoop dat we daar van geleerd hebben', sprak Cocu.

Doelman Jeroen Zoet schoof dinsdag ook aan voor het praatje met de pers. Hij waarschuwde vooral voor de omschakeling. 'We zullen beducht moeten zijn voor snelle counters. CSKA heeft veel individuele kwaliteiten en de wedstrijd zal op kleine details worden beslist.' Over de afwezigheid van Andrés Guardado en Luuk de Jong wilde hij het niet te lang hebben. 'Dat geeft weer mogelijkheden aan de andere jongens om het nu te laten zien.'

Selectie
PSV reisde dinsdagochtend met negentien spelers af naar Rusland. Dat deed de regerend landskampioen zonder de geblesseerde sterkhouders Jetro Willems, Andrés Guardado en aanvoerder Luuk de Jong, alsmede Florian Jozefzoon en Nicolas Isimat-Mirin. Ten opzichte van afgelopen weekend (NEC-thuis) is er één wijziging in de wedstrijdselectie. Jongeling Steven Bergwijn vervangt De Jong. Derde keeper Jesse Bertrams is als extra negentiende man mee naar Moskou.

Tegelijk met PSV 1 reisde overigens ook de A1 af naar Rusland. De talenten van trainer Geert Brusselers nemen het woensdagmiddag op tegen de A1 van CSKA in het kader van de UEFA Youth League.

Volledige selectie PSV 1:
Doel: Jeroen Zoet, Remko Pasveer, Jesse Bertrams.
Verdediging: Héctor Moreno, Santiago Arias, Jeffrey Bruma, Simon Poulsen, Joshua Brenet, Jordy de Wijs.
Middenveld: Davy Pröpper, Stijn Schaars, Adam Maher, Jorrit Hendrix, Rai Vloet.
Aanval: Gastón Pereiro, Luciano Narsingh, Maxime Lestienne, Jürgen Locadia, Steven Bergwijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.