Groningen praat met Celtic over samenwerkingsverband

FC Groningen heeft de gesprekken geopend met Celtic. Inzet is een samenwerking op sportief en commercieel gebied tussen de Eredivisieclub en de regerend kampioen van Schotland.

Groningen praat met Celtic over samenwerkingsverband

Vorige week bezochten algemeen directeur Hans Nijland en manager technische zaken Henk Veldmate Celtic Park voor het Champions League-duel tussen Celtic en AC Milan. Een dag later volgde een gesprek met het bestuur van de club, onder wie chief executive Peter Lawell. Nijland spreekt van een geslaagd werkbezoek. 'Celtic en FC Groningen hebben een prima band opgebouwd na de transfer van Virgil van Dijk afgelopen zomer.' Na de vruchtbare eerste ontmoeting in Glasgow reist er binnenkort een delegatie van Celtic af naar Groningen om de mogelijkheden tot een samenwerking verder te onderzoeken.

Van Dijk maakte afgelopen zomer voor drie miljoen euro de overstap van Groningen naar Glasgow, waar hij inmiddels is uitgegroeid tot een vast gezicht in het hart van de achterhoede. Zo speelde hij in alle vijf de Champions League-duels van Celtic mee, waaronder twee keer tegen Ajax. Ondanks het aantrekken van Van Dijk is Celtic wel uitgeschakeld in Groep H.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen