Van Dijk krijgt droomtransfer van Groningen naar Celtic

Virgil van Dijk maakt de overstap naar Celtic. De 21-jarige verdediger komt over van FC Groningen, waar hij nog een contract had tot de zomer van 2015.

Van Dijk krijgt droomtransfer van Groningen naar Celtic

Van Dijk onderging donderdag een eerste medische keuring in Glasgow, vrijdag volgt een tweede. Mocht hij beide keuringen doorstaan, dan mag hij zich speler van Celtic noemen. Het transferbedrag ligt naar verluidt rond de drie miljoen euro.

De 21-jarige Van Dijk maakte in 2010 de overstap van Willem II naar FC Groningen, nadat hij in Tilburg geen uitzicht had op een plek in het eerste elftal. In Euroborg ging het vervolgens snel met Van Dijk. Hij debuteerde op 1 mei 2011 en speelde vervolgens nog 56 competitieduels voor de Groningers. Ook speelde Van Dijk meerdere duels voor Jong Oranje.

Deze winter wilde het Engelse Brighton & Hove Albion de verdediger al overnemen, maar destijds wilde Groningen niet meewerken aan een transfer. Ook de vaderlandse top volgde Van Dijk, maar durfde een transfer vooralsnog niet aan.

Van Dijk is de tweede speler van FC Groningen die een droomtransfer maakt. Eerder werd Leandro Bacuna verkocht aan Aston Villa. Het vertrek van beide spelers past in de plannen van FC Groningen om een gezond beleid te voeren én de selectie een nieuw gezicht te geven. (Stef de Bont)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen