FC Groningen-verdediger Van Dijk is op weg naar Celtic

Virgil van Dijk is dicht bij een overgang naar Celtic. De club uit Schotland heeft tot twee keer toe een bod neergelegd bij FC Groningen, maar vooralsnog is er geen akkoord tussen beide partijen.

FC Groningen-verdediger Van Dijk is op weg naar Celtic

De 21-jarige Van Dijk maakte afgelopen seizoen indruk bij de nummer zeven van de Eredivisie. De geboren Bredanaar speelde 32 wedstrijden en scoorde twee keer. Ook topclubs in Nederland hadden Van Dijk op het lijstje staan, maar niemand durfde het vooralsnog aan. Het Schotse Celtic denkt daar anders over.

Mochten The Bhoys Van Dijk daadwerkelijk willen overnemen, dan zullen ze diep in de buidel moeten tasten. Eerder wilde FC Groningen rond de vier miljoen euro voor de centrale verdediger ontvangen die nog tot 2015 onder contract staat in Euroborg.

Zaakwaarnemer Henk Maarten Chin en FC Groningen-directeur Hans Nijland willen niet bevestigen dat het om Celtic gaat. Wel laat Nijland weten dat er beweging is rondom de verdediger. 'Een buitenlandse club. De biedingen en onze wensen komen vooralsnog niet overeen. Wij willen Virgil graag behouden maar we snappen zijn ambities. Het is een spannende periode.' (Stef de Bont)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen