Groningen laat hoofdscout Veldmate naar Ajax vertrekken

Reacties

Henk Veldmate (58) wordt de nieuwe hoofdscout van Ajax. Hij gaat per 1 februari aan de slag in Amsterdam, dat hem wegplukt na jarenlange trouwe dienst bij FC Groningen.

Groningen laat hoofdscout Veldmate naar Ajax vertrekken

Bij FC Groningen werd Veldmate in 1998 technisch manager. Die functie legde hij in 2014 neer om zich weer volledig op zijn scoutingswerkzaamheden te richten. Peter Jeltema nam het van hem over bij de noorderlingen. Groningen gaat zich tijdens het trainingskamp in Spanje beraden over de opvolging van Veldmate.

Veldmate haalde in de zomer van 2006 voor anderhalf miljoen euro Luis Suarez naar FC Groningen. De aankoop van de toen negentienjarige Uruguayaan, die overkwam van Nacional, bleek een voltreffer. Ajax kocht de spits een jaar later voor acht miljoen euro en via Liverpool en Barcelona groeide hij uit tot wereldtopper.

Veldmate, die bijvoorbeeld ook betrokken was bij de transfer van Marcus Berg en Simon Tibbling naar Groningen, tekent in Amsterdam voor zes jaar. Bij Ajax werd onlangs Patrick Ladru al als hoofd jeugdscouting aangesteld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.