Groningen en Cambuur pakken punt in noordelijke strijd

FC Groningen heeft in eigen huis een voorsprong uit handen gegeven tegen SC Cambuur, dat via een strafschop op gelijke hoogte kwam: 1-1.

Onder toeziend oog van Arjen Robben, die zaterdag nog een hattrick maakte voor Bayern München, maakten Groningen en Cambuur er een boeiend schouwspel van. Beide ploegen stichtten gevaar, maar voor rust leidde dat niet tot treffers. Namens de bezoekers hielp Ramon Leeuwin, die zich moest laten vervangen met een liesblessure, een vrije kopkans om zeep, terwijl Groningen via Michael de Leeuw de paal raakte.

In de vijftigste minuut nam Groningen de leiding in de noordelijke strijd tegen Cambuur. Filip Kostic (foto boven in duel met Wout Droste) zette goed door op de linkerflank en stelde met een afgemeten voorzet Tjaronn Chery in staat de 1-0 te maken. Dat het de duizendste thuisgoal was van Groningen in de Eredivisie gaf het doelpunt een extra feestelijk tintje.

Lat
Cambuur, dat dit seizoen als enige ploeg in de Eredivisie nog geen uitwedstrijd won, legde zich niet neer bij een nederlaag en zocht de aanval. Twee keer hadden de bezoekers de gelijkmaker op de schoen, maar zowel Jody Lukoki als Marcel Ritzmaier schoot de bal tegen de lat.

Een kwartier voor tijd kreeg Cambuur alsnog de beloning voor de inzet. Johan Kappelhof maakte hands, waarna de bezoekers een strafschop toegekend kregen. Vanaf de strafschopstip bleef Elvis Manu koelbloedig, ondanks lang oponthoud wegens vlaggen die op het veld gegooid werden door Groningen-supporters.

In de slotfase kreeg invaller Richairo Zivkovic een uitgelezen kans om Groningen naar de overwinning te schieten, maar hij kreeg de bal er tot twee keer toe niet in. Hierdoor bleef het 1-1 in de Euroborg. Zowel Groningen als Cambuur schiet weinig op met een punt. Groningen blijft negende staan, terwijl Cambuur de twaalfde positie terugwint van FC Utrecht.