Lodeweges: 'Rekening houden met veld Euroborg'

Reacties

Dwight Lodeweges keert zondag als trainer van SC Cambuur terug op bekend terrein. De geboren Canadees komt een voormalig pupil tegen in Euroborg die zint op sportieve revanche.

Lodeweges: 'Rekening houden met veld Euroborg'

FC Groningen heeft na de onnodige nederlaag tegen FC Utrecht van vorige week iets goed te maken. Trainer Erwin van de Looi wil dat zijn ploeg dat doet tegen SC Cambuur, 'een mooi affiche'.

'Een noordelijke derby met een ploeg die leuk en herkenbaar speelt', zegt Van de Looi. 'Een aanwinst ook voor de Eredivisie. Met jongens die ikzelf nog heb getraind en een trainer (Lodeweges, red.) onder wie ikzelf bij FC Groningen nog heb gespeeld. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie voetbalmiddag. Gezien de nederlaag eerder in het seizoen in Leeuwarden, hebben we bovendien nog iets recht te zetten.'

Zijn collega Lodeweges heeft niet te klagen over de resultaten van de laatste weken. De Canadees, die vanaf 2001 twee jaar werkte bij FC Groningen, hoopt juist dat zijn ploeg de goede lijn doorzet. De overwinningen op concurrenten PEC Zwolle en Roda JC hebben SC Cambuur vertrouwen gegeven.

'Maar door de successen gaan we geen gekke dingen doen, we moeten gewoon blijven doen waar we goed in zijn', zei Lodeweges. 'Wij gaan altijd uit van onze eigen kracht en onze eigen ideeën over voetbal, maar in dit geval moeten we wel rekening houden met het veld van FC Groningen in stadion Euroborg. Dat is allesbehalve een biljartlaken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.