Cambuur bezorgd over spits Hemmen, rap herstel Ogbeche

Reacties

De spitspositie blijft SC Cambuur zorgen baren. Het is namelijk hoogst onzeker of de club zondag in het thuisduel met PEC Zwolle kan beschikken over Michiel Hemmen. De clubtopscorer (zeven doelpunten) kampt met een rugblessure.

Cambuur bezorgd over spits Hemmen, rap herstel Ogbeche

Hemmen sukkelde de afgelopen weken al met wat pijntjes. Om de druk op de schouders van de frontman iets te verlichten trok Cambuur in januari Bartholomew Ogbeche aan, maar hij liep in zijn tweede duel voor de club uit Leeuwarden een hamstringblessure op.

'Ik wil niet zeggen dat we door deze blessures terug bij af zijn, maar ik ben er natuurlijk niet blij mee', aldus Cambuur-trainer Dwight Lodeweges tegen Voetbal International. 'Hemmen trainde vrijdag niet met ons mee. Ik zet nog niet definitief een streep door zijn naam, want ik wil de training van zaterdag nog even afwachten. Misschien dat hij er dan een stuk beter voor staat, maar het ziet er niet goed uit.'

Martijn Barto is de meest logische vervanger voor Hemmen. 'We hebben ook Alexander Christovao nog. Als je wilt overleven in de Eredivisie heb je een brede selectie nodig die blessures en schorsingen kan opvangen en dat hebben wij gelukkig', vervolgt Lodeweges.

Ogbeche
Lodeweges is optimistisch over het herstel van Ogbeche. 'Volgens de prognose zijn we hem nog tweeënhalve week kwijt, maar ik heb me laten vertellen dat zijn revalidatie uitermate goed verloopt. Misschien komt hij wat eerder terug', besluit de trainer van de nummer vijftien van de Eredivisie. (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.