Vertrek FC Groningen-spits Texeira definitief

Reacties

FC Groningen en David Texeira zijn definitief van elkaar verlost. De Uruguayaanse spits kan zich melden bij FC Dallas, nu alle laatste obstakels zijn weggenomen.

Vertrek FC Groningen-spits Texeira definitief

Een week nadat er een principeakkoord lag tussen de partijen is de overgang van Texeira naar het Amerikaanse FC Dallas bezegeld. De 22-jarige Uruguayaan vertrekt komende week naar Dallas.

FC Groningen stond al langer open voor een direct vertrek van Texeira, die in Euroborg op een zijspoor was beland. De Uruguayaan kwam in 2011 van Defensor naar FC Groningen. De aanvaller kon nimmer de afkoopsom van bijna anderhalf miljoen waarmaken. Dit seizoen heeft trainer Erwin van de Looi slechts zeven keer een beroep gedaan op Texeira.

FC Dallas prijst zich daarentegen uitermate gelukkig met de komst van Texeira. 'Hij is een aanvaller die kan afmaken, keihard werkt en die complementair is met wat we al hebben', zei FC Dallas-technisch directeur Fernando Clavijo vorige week. 'We hebben hem al langer gevolgd. Ik heb niet het idee dat hij zijn plafond al heeft bereikt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.