Groep I: Portugal lachende derde, Servië in de plus

De topper in Groep I tussen Denemarken en Albanië eindigde onbeslist, waardoor Portugal koploper blijft. Servië heeft dankzij een zege op Armenië weer een positief puntensaldo.

Denemarken - Albanië 0-0
De belangen waren groot in Kopenhagen, want de winnaar van de wedstrijd zou in Groep I de koppositie overnemen van Portugal. Denemarken was in de eerste helft beter, maar creëerde geen grote kansen.

Een kwartier na rust leek Nicolai Jørgensen de score te openen in het voordeel van de gastheren, maar zijn kopbal werd uitstekend gepareerd door doelman Etrit Berisha.

Door het gelijkspel blijft Portugal met twaalf uit vijf eerste in Groep I. Denemarken en Albanië hebben allebei elf punten, maar dat laatste land speelde een wedstrijd minder.

Servië - Armenië 2-0
Het duel Servië - Armenië was een ontmoeting tussen de twee staartpoegen in Groep I. Armenië vergaarde pas een punt, terwijl Servië zelfs twee punten in de min stond na de puntenstraf vanwege het drone-incident rond de thuiswedstrijd tegen Albanië.

Via Andrija Zivkovic, die bij de tweede paal afrondde met behulp van de Armeen Levon Hayrapetyan, nam Servië in de 22ste minuut de leiding. Negen minuten na rust verzorgde de eerder deze week naar Internazionale overgestapte Adem Ljajic (foto) de 2-0.

Door de zege komt Servië op gelijke hoogte met Armenië. Beide landen hebben een punt na zes duels en zijn daarmee logischerwijs kansloos in de strijd om een EK-ticket.